שר הביטחון פרץ אמר בסיום וועדת חוץ וביטחון כי דיווח לוועדה ש"אנו נכנסים לסדר פעולה של טיפול בימ"חים במילואים ובכוחות הסדירים. משלימים את תוכנית העבודה, כבר השנה נכנסה התוכנית לכדי ביצוע".



בתגובה לשאלות על אנשי חיזבאללה המתקרבים לגדר ומיידים אבנים לעבר כוחות צה"ל, אמר השר פרץ כי אין שום איש חיזבאללה חמוש על הגדר. השר הוסיף ואמר שירי הקסאמים הוא תופעה חמורה ביותר, ו"כעת אנו לא מחפשים תעודת משלוח על כל קסאם וקסאם אלא צה"ל מגיב בחומרה על הירי".



עוד התייחס השר פרץ למתרחש כעת בגבול הצפון ואמר שישראל רואה החלטת האו"ם "ככזו שלא הושלמה, מה שמתחבר לדרישה שנמשיך לטוס מעל שמי לבנון".



פרץ הוסיף ואמר ש"עד שלא ייקבעו הכללים להתרחשויות שעלולות לפרוץ לאורך הגבול כנהלי פתיחה באש לא נצא מדרום לבנון".



בהתייחסו לסוגיית המהלכים המדיניים או המלחמתיים מול סוריה אמר השר שלטעמו "הפתרון בסופו של דבר יהיה יתרון מדיני עם מחירים יקרים ואסור לסגור את הדלת לשום הדברות עם סוריה".



באשר לגזרת עזה אומר השר כי "הגענו לרף עליון של הפעילות בעזה. הפעילות מגיעה לכל מוקד של איום".



פרץ הבהיר שבמהלך השנים 2007-2008 יעבור כל איש מילואים מהלך של כשירות מבצעית בהתאם למדד שייקבע. לדבריו צה"ל יצטרך לגייס 76 אחוז מאנשי המילואים כדי לאמנם בשנתיים הקרובות.