בג"ץ אישר לצה"ל את המשך תכנית הגדר המכונה 'אצבעות אריאל', התכנית לחלוקת השומרון. מדובר בקטעי גדר שיוקמו באזורים עמנואל, מעלה שומרון וקרני שומרון. קטע אחד ייבנה ממזרח לעמנואל,  קטע נוסף  ייבנה בין מעלה שומרון לבין הכפר עזון וקטע שלישי, ייבנה צפונית למעלה שומרון וקרני שומרון. התוואי השלישי עובר לאורך צידו הדרומי של כביש 55, במרחק כמה מאות מטרים מבתי הישוב מעלה שומרון. משם עובר התוואי סמוך לשכונת גינות שומרון.

מדובר בעתירה שהגישו שורה של עותרים פלסטינים שטענו כי הגדר מפרידה אותם מאדמותיהם וממרכזי חייהם, ושבסופה קבעו השופטים: ברק ביניש ופרוקצ'ה,  כי אין עילה להתערב בשיקולי המפקד הצבאי להקים את קטעי הגדר.

מתברר כי תכנית המכונה 'אצבעות אריאל' פוגעת גם במתיישבים בשומרון ולפני מס' שבועות פתחו אנשי קרני שומרון במאבק נגד התכנית. יו"ר ועד הפעולה שרה דולב אמרה כי הקמת הגדר היא למעשה התחלת ההתכנסות 'בשם אחר ובדרך אחרת, נבזית', שכן הגדר הופכת את ישובי השומרון לגטו המונע התפתחות הישובים ושאליו איש לא ירצה לבוא.



דולב הזכירה כי תחילתה של הגדר בגושי ההתיישבות של אריק שרון, הצעה שבאמצעותה רצה להשיג תמיכה בקרב המתנחלים. "זה היה אמור להיות סוכריה על מקל כדי שנבלע את ההתנתקות", אמרה דולב. עפ"י תכנית שרון, הגדר נועדה לתחום את גוש הישובים קרני שומרון, קדומים, אריאל עמנואל יקיר וכו. אבל ב'גוש המגודר' נכללו כפרים ערביים, שטחי אדמה רבים שחלקם הגדול הן אדמת מדינה חלקן אדמות השייכות לשטח המוניציפאלי של הישובים, וחלק מהן אדמות פרטיות של יהודים שרכשו אותן במיטב כספם. "בתכל'ס, החלטות בג"ץ לעתירות של ערבים נגד התוואי, נגסו בשטחים והגדר הוזזה כל הזמן בהתאם לדרישות הערבים. הבג"ץ ש'הדגל שלו כידוע הוא זכויות הפרט לערבים'. הכריח את המדינה להזיז את הגדר לטובתם".



דולב מוסיפה כי לקח לתושבים זמן להבין את מגמת המבנה החדש של הישובים שייווצר בעקבות הגדר מדובר במעין מבנה של אצבעות כשכל ישוב מגודר סביב בתיו וכל היתר מבחוץ. כך יתבצע פירוק של גושי התיישבות המובטחים. "זה רע כי זה הופך אותנו לגטו, מנתק אותנו מאדמותינו שלנו, כולל קרקעות הנכללות בשטח המוניציפאלי של קרני שומרון, וכולל אדמות של יהודים שקנו בקרני שומרון בידיעה שאלו אדמות בתוך שטח הישוב. ".



במקום להוציא כסף על גדר יקרה שמזיקה לישובים, שהמדינה תפנה אותו לנושאי חברה ורווחה, אומרת דולב.

הרחבה בנושא תכנית אצבעות אריאל