בישיבת ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, התייחס היום ראש הממשלה לנושא המאחזים, בתשובה לשאלתו של ח"כ רן כהן (מרצ) ואמר כי הוא קיים דיון בנושא, ו"אנחנו לא בורחים משום החלטות".
אולמרט הזכיר כי "אני לקחתי על עצמי את פינוי עמונה, לפני הבחירות, אך יש לפעול במידת הזהירות, ואיפה שניתן לצמצם חיכוך פנימי, אין מצווה גדולה יותר מכך". ראש הממשלה הוסיף כי "אין בניה במאחזים, ולא אחסוך כל מאמץ לשבת ולהגיע למקסימום הבנות. טלטלנו לא מעט בתקופה האחרונה ומותר גם לקחת את זה בחשבון".
בתשובה לשאלת ח"כ יוסי ביילין (מרצ) מדוע ישראל לא מגיבה למסרים ששולח אסד, השיב אולמרט כי "כמדינה שמייחלת לשלום אנו פועלים גם פעולות שעושות נזק, אף מומחה עוד לא נתן תשובה באם נענה לקריאות אסד, האם ייפטר מהקלפים השליליים שמחזיק", אמר אולמרט בהתייחסו לגורמי הטרור שנמצאים בדמשק.
לאחר מכן תקף אולמרט את ח"כ ביילין ואמר "אתה רוצה שננהל משא ומתן עם החמאס, אך אתה מתקשה לומר זאת במיישרין, לכן אתה רוצה לפתות אותי לדבר עם אסד, שמארח את כל ארגוני הטרור ואז תבואו אלינו בטענה איך אתם מדברים עם הסורים ולא עם החמאס", אולמרט הוסיף "השפענו על סדר היום העולמי, בכך שאיננו מדברים עם גורמי טרור וזו עמדה עקרונית שלנו".