איבראהים אל-נג'אר, מבכירי הג'יהאד האסלאמי, אומר בראיון לאתר הרשמי של הארגון "פלשתין אל-יום", כי הג'האד לא חתם על הסכם ה'תהדיאה' והוא לא מתכוון לשנות את דרך המאבק בה הוא נוקט. הוא ציין כי הגם שהג'יהאד האסלאמי איננו מחסידי ה'תהדיאה', הארגון הסכים לשמור על סעיפי ההסכם מתוך רצון להעניק הזדמנות לארגון מחדש של הבית הפלשתיני, לאיחוד השורות ולסייע בהקמת ממשלת אחדות לאומית פלשתינית.



אל-נג'אר ציין, כי "האויב הציוני אינו דבק ב'תהדיאה', ואם יחוש שהצדדים המחויבים ל'תהדיאה' אינם רציניים בכוונתם ליישמה הלכה למעשה, הרי שה'תהדיאה' תגיע לקיצה ובהקדם". לדבריו, הגורם היחיד שהביא את "האויב" לקבל את ה'תהדיאה' היה כוח ההתנגדות הנובע מאחדותה ויכולת התגובה הצבאית שלה נגד ישראל.



בתשובה לשאלה על התגובה הצפויה של הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי להפרות ה'תהדיאה', אמר אל-נג'אר כי הג'יהאד האסלאמי יפעל בצורה שתשרת את האינטרסים על העם הפלשתיני. ההתחייבות של הג'יהאד האסלאמי להחלטות שהתקבלו בהסכמה לאומית בעניין ה'תהדיאה' תקפה כל עוד הדבר משרת האינטרסים של העם הפלשתיני ושומר על עקרונות היסוד שלו.



ובתוך כך, ממשיך ארגון הג'יהאד האסלאמי לתעד את "הפרות ההסכם" שמבצעת ישראל. בדו"ח האחרון שפרסם ביום שישי (8 בדצמבר 2006) נמסר, כי ישראל ביצעה 215 פעולות המפרות את הסכם ה'תהדיאה' במהלכן נהרגו 6 פלשתינים, נפצעו עשרות, נעצרו 250 איש ונמשכו ההפצצות בצפון רצועת עזה. באתרים הרשמיים של ישראל אין בנמצא סקירות דומות המתעדות את פעולות הטרור היומיומיות של ארגוני הטרור הפלשתיניים.