חבר הכנסת דוד רותם ממפלגת ישראל ביתנו הושבע היום אחר הצהרים בכנסת כמחליפו של ח"כ יורי שטרן שנפטר בשבוע שעבר ממחלה קשה. לאחר ההשבעה בכנסת אמר רותם כי המעמד היה מרגש, "ליוותה אותי התחושה שמה שעשיתי עד היום בקטן, עתה עלי לעשות בגדול".



הוא התייחס להחלטת היועץ המשפטי לממשלה להגיש כתב אישום נגד נשיא המדינה, משה קצב, ואמר כי אם הדברים נכונים זה אכן מאוד עצוב. "נשיא מדינה הוא דמות מיוחדת, אני מניח שהנשיא ישקול מה עליו לעשות עכשיו לגבי המשך כהונתו" אמר רותם והוסיף "צריך לזכור כי אנשים יוצאים גם זכאים מבית המשפט, הנשיא כדמות היצוגית ביותר במדינה צריך עתה להקדיש הרבה זמן להגנתו ובזה עליו להתרכז".



"איני חושב כי כל הח"כים מושחתים" אומר רותם. לדבריו, 99% מחברי הכנסת ישרי דרך שמנסים לייצג עמדות מסוימות. "יש בודדים שמחליקים, אני התפללתי הבוקר שלא אחליק", אמר.



רותם ששימש עד לאחרונה כיועץ המשפטי של מועצת יש"ע הדגיש היום כי ימשיך לפעול למען היישובים בכל פעולה שיוכל לעשות הן בתחום הפוליטי והן בתחום החקיקה.



ח"כ רותם סיפר כי הוא עומד להיות חבר בועדת חוק חוקה ומשפט, "אנסה להעביר חוקים שישוו את מעמדם של יישובי ותושבי יהודה ושומרון עם מעמדם של שאר היישובים בישראל", אמר.



רותם התייחס לעמדת המפלגה בדבר העברת שטחים בהם קיים רוב ערבי לידי הרשות הפלסטינית "המפלגה לא חולקת על העמדה האומרת כי כל ארץ ישראל שייכת לעם ישראל", אמר רותם והסביר "צריך להיות גם פרקטיים, יכול להיות שהקב"ה מסביר לנו שארץ ישראל אכן שלנו אך יש כמה פעולות שעלינו לעשות כדי לקבל את כולה". לדבריו, עתה חשוב לדאוג למדינה יהודית שיש בה רוב יהודי.



רותם ציין כי הוא גם אחד מהתומכים הגדולים של חוק ברית הזוגיות. לדבריו יש היום במדינה מצב בו רבים נישאים כדת משה וישראל אך אינם שומרים על קדושת חיי המשפחה וזה מצב חמור מאוד, "עדיף שזוגות אלו ירשמו כזוגות נשואים ולא ינשאו על פי ההלכה", אמר ח"כ רותם.



לגבי תוכנית ההתכנסות הוא הדגיש "ישראל ביתנו לא תסכים להתכנסות כלשהי". לדבריו, התוכנית עדין לא מונחת על השולחן ולכן אינו מאיים. עם זאת אמר "אני לא רואה את עצמי מצביע בעד תוכנית ההתכנסות".



רותם חבר מפלגת ישראל ביתנו מחליף את חבר הכנסת יורי שטרן ז"ל שנפטר בשבוע שעבר. ח"כ רותם בן 55, מתגורר באפרת, נשוי ואב לחמישה ילדים. הוא בעל תואר ראשון במשפטים, בנוסף הוא חבר בהנהלת בית חולים שערי צדק שבירושלים ומשמש כחבר הנהלה בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה, מכון לב, בירושלים. רותם מתנדב במטה הירושלמי וכן לוקח חלק במספר ארגוני צדקה יחד עם אשתו.