בית משפט השלום בירושלים קיים היום דיון נוסף בפרשת קצין המשטרה המכה, אברהם בוכניק, החשוד כי תקף מפגינה בתקופת עקירת ישובי קטיף וצפון השומרון וגרם לשבר בעצם החזה שלה.



המפגינה, סטודנטית לרפואה, צעדה יחד עם חברותיה מכפר מימון לכיוון גוש קטיף, קצין המשטרה, התנפל עליה באלימות וללא כל התראה מוקדמת, והפיל אותה לארץ.



יו"ר ארגון זכויות האדם ביש"ע, אורית סטרוק, אמרה בתום הדיון, "כמעט שלוש שנים אחרי, וסוף סוף מתחילות תביעות הנזיקין של המפגינים שהותקפו סביב הגירוש של גוש קטיף ומתחילות הן להתברר בבית משפט. היום נשמעה עדותה של הבחורה שהותקפה ע"י השוטר שדחף אותה ושבר לה את עצם החזה, הבחורה סבלה מכאבים איומים ועברה תקופה של שיקום. בבית המשפט נשמעו עדויות התביעה ובשלב יותר מאוחר ישמעו תביעות ההגנה".



זהותו של השוטר נעשתה ע"י ארגון זכויות האדם ביש"ע וכן ע"י ערוץ 7 אשר פרסם את תמונתו של השוטר ובעקבות הפרסום התקבלו תגובות ועדויות שהסגירו את זהותו של השוטר.



"השוטר טוען שהוא לא תקף אותה, אך היום העידה בחורה נוספת אשר הותקפה ע"י אותו שוטר בעמונה ושוב באופן זהה ע"י דחיפה בחזה".



"אנחנו בארגון ממשיכים לקבל פניות נוספות על שוטרים אלימים, רק לפני מספר ימים היה אירוע קשה ביצהר וגם שם נטפל בצורה הטובה ביותר, יש לציין כי לאחרונה יש ירידה בתקופה האחרונה באלימות השוטרים אך הם עדין חושבים שהכול מותר ואין כללים".



סטרוק מעריכה כי התיק ייסגר בפיצויים נכבדים לנערה המותקפת, "התיק די פשוט אני אופתע אם הוא לא ייסגר בפיצויים ניכרים, חבל שזה לוקח 3 שנים, אך צריך סבלונות בתביעות מסוג זה אך בסופו של דבר הסובלנות משתלמת".



במשרד עו"ד דב ויסגלס, המיצג את קצין המשטרה, בחרו שלא להגיב לכתבה.