באיגוד ישיבות ההסדר מופתעים מהדיווח בשבוע שעבר לפיו חיילי גבעתי הוטעו על ידי מפקדיהם ונשלחו לקחת חלק בפינוי חוות פדרמן אך בטרם יציאתם נאמר להם כי הם נשלחים לבצע חסימות עקב חשש לחדירת מחבל למאחז.
מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר, איתן עוזרי, שיגר מכתב בדחיפות למפקד פיקוד המרכז בו הביע זעזוע על חומרת המקרה.
"במידה וזה נכון, הסיפור חמור מאוד, אמינות ואמון הינם הנכס היקר ביותר שישנו לצבא ובלעדיו אין לצה"ל תקומה. ערעורו של אמון זה עלול להביא למצב בו חיילים לא ירצו לבצע משימות כי לא יאמינו למפקדיהם שבאמת אלו מטרות המשימות". נכתב במכתב שהונח על שולחנו של מפקד פיקוד המרכז, האלוף גדי שמני.
"ככאלה שדמותו של הצבא חשובה להם מאוד, נראה לנו חיוני ביותר שצה"ל יבדוק לעומק מקרה זה, וינקוט בצעדים שמקרים כאלו לא יקרו", הוסיף עוזרי.
מבדיקה שערך איגוד ישיבות ההסדר נמצא כי אין בעיה בין החיילים למפקדיהם הישירים אלא הבעיה טמונה במפקדות המפעילות אותם.
בתחילת השבוע דיווחנו כי קבוצת הורים לחיילים שיגרה מכתב לרמטכ"ל, גבי אשכנזי, ובו הם דורשים ממנו לחשוף את זהותם של מי שרימו את לוחמי גבעתי טרם הרס חוות פדרמן ותיארו בפניהם את המשימה אליה הם יוצאים כחשש לחדירת מחבל.
