מטוס מסוג 'אולטרה-לייט' התרסק הבוקר (ב') בשדות הסמוכים לקיבוץ רשפים שבבקעת בית שאן. כתוצאה מההתרסקות נפצעו שני בני אדם, אחד באורח קשה והשני באורח קל.
האדם שנפצע באורח קשה סובל מכוויות והוא פונה במסוק לקבלת טיפול רפואי בבית חולים. צוות מד"א פינה את האדם שנפצע באורח קל לבית החולים העמק בעפולה.
ממד"א נמסר כי "בשעה שהמטוס הקל התרסק בשדות, למזלם הגדול של הטייסים היה במקום מתנדב כונן במד"א - חקלאי שהשקה את שדותיו והיה עד ראייה להתרסקות. הכונן-חקלאי רץ למקום עם ערכת חובש וטיפל בפצוע קשה והציל את חייו".
לפני כשלושה חודשים נהרגו ארבעה בני אדם לאחר שהמטוס הקל בו טסו התרסק באזור מושב בצרה שבשרון. צוותי מד"א שהגיעו לזירת האירוע קבעו את מותם של הארבעה.
מפרטי החקירה עלה כי המטוס, השייך לבית הספר לטיסה בהרצליה, איבד את הקשר עם מגדל הפיקוח ונעלם ממסכי המכ"ם. המטוס התרסק בשטח חקלאי הסמוך למושב, מטרים ספורים מבתי המגורים, עלה באש, והתפרק לחלקים.
מספר ימים קודם לכן נהרגו קצין חיל האוויר ופרח טיס במהלך תאונת אימונים, לאחר שמטוסם מסוג צוקית התרסק בנגב. הקצין שנהרג: סרן מתן אסא, בן 24 מיבנה. פרח הטייס שנהרג: טוראי אילן כרמי, בן 19 מהרצליה.
מצה"ל נמסר כי המטוס, שהיה במהלך טיסת הדרכה במסגרת פעילות בית הספר לטיסה, התרסק כשלושים דקות לאחר המראתו מבסיס חיל האוויר בחצרים. סיבת ההתרסקות ככל הנראה בשל טעות אנוש.