שלמה נתיב הי"ד
שלמה נתיב הי"ד

מחבל חמוש בגרזן רצח בצהריים (יום ה') את שלמה נתיב בן ה-16 ופצע באורח בינוני את חברו יאיר גמליאל בן ה-7 בישוב בת עין בגוש עציון. צוות מד"א שהוזעק למקום נאבק על חייו של הנער, אך מאמצי ההחייאה כשלו והוא מת מפצעיו. הלוויתו של הנער תיערך היום בשעה 17:00 אחר הצהריים בבית העלמין כפר עציון.

הילד בן ה-7 פונה לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים ומצבו מוגדר בינוני. הוא סובל משבר בגולגולת.

המחבל נמלט וכוחות משטרה וצבא פתחו במרדף אחריו. במקביל הונחו תושבי הישוב להישאר בבתים. גורמים פלסטינים מדווחים, כי כוחות צה"ל מכתרים בית בכפר חרבת צפא הסמוך לבית עין, שבו מסתתר על פי החשד המחבל שביצע את הפיגוע ביישוב.

הילד שנפצע בינוני הוא יאיר גמליאל, בנו של עופר גמליאל המרצה כבר שבע שנים מתוך 15 שנים שנגזרו עליו בעקבות נסיון לפגוע בפלסטינים. אמו של הילד הוזעקה לבית החולים וכעת נעשים מאמצים לשחרר את האב.

מנכ"ל מד"א הורה להעלות את רמת הכוננות באיזור יהודה ושומרון בעקבות הפיגוע הרצחני בבת עין לרמה של איוש מלא, הרמה הגבוהה ביותר, בירושלים הועלתה הכוננות לרמה ג'. בשעה זאת מתבצעת הערכת מצב, בסיומה יוחלט על רמת הכוננות בחלקי הארץ השונים.

הפיגוע בבית עין:

 
"יש צעקות בישוב, לשלוח אמבולנס דחוף"

"כשמסירים מחסומים - דם יהודי נשפך"

האב האסיר יראה את בנו רק באזיקים

כצל'ה: המחבלים מכירים את חולשת נתניהו