מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, שלח מכתב אל עובדי רשות השידור בעקבות עיצומי עובדי דרוג המשולב ודרוג המח"ר בו כתב כי אינו מבין על מה ולמה נמשכים העיצומים וכי העובדים הנוקטים בעיצומים פוגעים בשידור.

בפתח המכתב ציין שקלאר כי "החל מיום רביעי, 24.6.09, נוקטים עובדי הדירוג המשולב ודירוג המח"ר בעיצומים המשבשים את שידורי הרדיו והטלוויזיה, את השידורים באינטרנט ואת השירות שרשות השידור אמורה לספק לציבור".

הוא כתב לעובדים כי "ביומיים האחרונים התגבשו הסיכומים הבאים, לרבות עם נציגי ההסתדרות והאוצר לפיהם עובדי הדירוגים משולב ומח"ר יקבלו את תוספת ה-16% במלואה. התשלום הראשון - בנוסף לשתי המקדמות שכבר שולמו לאחרונה ישולם החל ב-1.8.2009".

בנוסף ציין כי נושא שעון הנוכחות הוצא מההסכם. שקלאר אף הודיע כי התשלום לעובדים שהצטבר, החל מ-1.8.2008, ישולם במלואו וכי נושא התשלום החל משנת 2000 עד 2008 סוכם אף הוא. לעומת זאת סוגיית התשלום לגמלאים נותרה בלתי פתורה.

לאור זאת כותב שקלאר, "תמוה בעיני אפוא על מה ולמה נמשכים העיצומים ואף מוחרפים. רשות השידור מחויבת לציבור. הוא בעל המניות ברשות השידור והוא משלם כדי לקבל שידורים ראויים, מעודכנים, מלאים ומקיפים. העובדים הנוקטים עיצומים פוגעים בשידור ומחבלים במאמצים להבריא את הרשות ולהעלותה על פסים חדשים. אם תימשך הפגיעה בשידורים לא תהיה ברירה  אלא להכריז על השבתת מגן".

לסיום כתב, "אני קורא לכל העובדים להתעשת, לחשוב בשיקול דעת ולנהוג בתבונה".

עוד באותו עניין:

עובדי רשות השידור פתחו בעיצומים