עם חידוש משפטו של אבישי רביב ב-7 באפריל תבקש הפרקליטות מבית המשפט לבטל את הסעיף המאשים את רביב, שהועסק בימי ממשלת רבין כסוכן פרובוקאטור ע\"י השב\"כ, בתמיכה בארגון הימני הפיקטיבי \"אי\"ל\" (ארגון יהודי לאומי). ארגון אי\"ל היה ארגון שהוקם ע\"י רביב בידיעת מפקדיו בשב\"כ ועסק הכפשת הימין ע\"י פרסומים בתקשורת כגון טקס ההשבעה המבוים שבו השמיעו הנוכחים איומים נגד ערבים ונגד אנשי שמאל. כאמור, הפרקליטות מבקשת עתה לבטל את כתב האישום בגין פעילותו של רביב בארגון אי\"ל. סעיף ההאשמה הראשון שבו מואשם רביב, והוא אי מניעת רצח ראש הממשלה יצחק רבין, לא יבוטל. ההאשמה כלפי רביב היא כי אף על פי שידע כי בכוונתו של יגאל עמיר לרצוח את רבין לא דיווח על כך לממונים עליו בשב\"כ.

ח\"כ מיכאל איתן, שהיה מיוזמי ניהול ההליכים המשפטיים נגד רביב, תקף בחריפות את החלטתה של הפרקליטות. \"זהו מהלך נוסף של רמייה, הטעיה, והעלמה של מחדלים חמורים בפרקליטות ובמערכת אכיפת החוק בישראל, שבמשך שנים ידעה על פעילותו של הסוכן הפרובוקטור, ואף שיתפה פעולה אתו. הפרקליטות מפחדת שרביב יפתח את פיו ויספר את האמת, ולכן משפטו מתנהל בחשאי. התירוץ המשפטי לביטול סעיף האישום נגד רביב חסר כל בסיסי עובדתי. על פי כל קנה מידה משפטי היה אי\"ל ארגון טרור, וגם בכתב התביעה שהפרקליטות בעצמה הגישה הוצג הארגון כארגון טרור\".

בקרוב יפסוק שופט בית המשפט העליון יעקב טירקל בבקשת רביב להסיר את החיסיון שראש הממשלה הטיל על חלק מהראיות נגדו. באמצעות חשיפת המסמכים החסויים רביב מבקש להוכיח, בין היתר, כי השב\"כ הפעיל באותה תקופה סוכנים נוספים מלבדו, וכי הם פעלו בקרב ארגוני ימין.