רק ברגל? צועדים לכותל
רק ברגל? צועדים לכותלפלאש 90

אחרי שנים בהם הכותל המערבי ננטש ערב יום העצמאות לטובת הבמות המרכזיות, החליטו בתנועת "רעננים -  צעירי הציונות הדתית לקחת יוזמה, בשיתוף ארגון הCNEF ויקיימו את תפילת החג בכותל הריק, באירוע מרכזי וארצי בהשתתפות מכינות קדם צבאיות, ישיבות, אולפנות, קהילות בתי כנסת וצעירים מכל רחבי הארץ.

יו"ר "רעננים", יוני שטבון אמר "הגיע הזמן שגם הציבור המסורתי-כללי יחוש את קדושת היום".

מנכ"ל CNEF, סם קדוש, אמר היום "זה המקום להדגיש את עצמאותנו ברוח של אחדות. במשך 44 שנים מאז שחרור הכותל המערבי, מקיים עם ישראל ברחבת הכותל אירועים רבים המציינים את זיקתנו וחיבורנו למקום קדוש זה, החל מטקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, טקסי הכומתה השונים וכלה בתפילות חגיגיות לציון יום ירושלים. אך דווקא בערב יום עצמאותנו בו חוגג כל עם ישראל בכיכרות הערים השונות, נשאר הכותל בשיממונו למעט קהילות מעטות וקטנות"



יו"ר "רעננים" תנועת צעירי הציונות הדתית, יוני שטבון הדגיש בישיבת מארגני האירוע "כשבירושלים וברחבת הכותל, יחגגו את חג העצמאות במלוא משמעותו האמונית והרוחנית, ממילא  הדבר יקרין גם על שאר חלקי הארץ, וחג זה לא יתמקד רק סביב המנגלים וההופעות. מדינת ישראל תחוג את תחייתה חזרה אחרי 2000 שנות גלות, דווקא סביב מקום המקדש למרות שישנם גורמים הפחות שמחים על כך".



מנכ"ל ארגון CNEF, סם קדוש אמר גם כן כי יש חשיבות רבה לכך שרחבת הכותל תתמלא ביום זה, "התחלנו מספר קהילות בשנים האחרונות בתפילות במקום, אבל הגיע הזמן שכמה שיותר מעם ישראל יגיעו גם כן להדגיש במקום זה את העצמאות שלנו וזיקתנו לארץ ישראל ועם ישראל ברוח של אחדות".

התפילה תתקיים ביום שני, ערב יום העצמאות ברחבת הכותל המערבי. מנחה בשעה 19:00, לאחריה ערבית ובסיום התפילה שירה וריקודים עם דגלי ישראל.