אלפי בני אדם, גדשו הערב את רחבת הכותל עם סיום יום הזיכרון וכניסה ליום העצמאות ה-63 של מדינת ישראל, לתפילות מנחה וערבית חגיגיות.
האירוע שמתקיים בשנים האחרונות בצמצום על ידי מספר קהילות, אורגן השנה על ידי תנועת "רעננים"-צעירי הציונות הדתית, בשיתוף ארגון CNEF העוסק בשילוב צעירים עולים מצרפת בישראל, ובחסות סגן ראש עיריית ירושלים, דוד הדרי אשר לקחו על עצמם אחריות להתחיל מסורת חדשה והמונית במקביל לטקס הדלקת המשואות בהר הרצל.
את התפילה כיבדו בנוכחותם, הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר , הרב יהודה בן ישי אביה של רותי פוגל ז"ל והרב אורי שרקי, אשר בירכו את הקהל לקראת חג העצמאות, כאשר בסיום הערב הגיע למקום גם הראשון לציון הרב שלמה עמר שבירך את הקהל
דובר תנועת "רעננים" אריק בן שמעון, סיכם את הערב ואמר כי קהל האלפים הרב שגדש את הכותל, הינו הסימן לקראת השנים הבאות, בהן בעז"ה נביא עוד עשרות ישיבות, אולפנות ומכינות שימלאו את הכותל עד אפס מקום".
