השבוע התקיימה לראשונה בישראל סדנת בישול ייחודית לעיוורים וכבדי ראייה. הסדנה אורגנה על ידי הארגון ההתנדבותי "ליונס" והיא התקיימה במרכז של חברת "מבשלים חוויה" המתמחה בסדנאות בישול למטרות גיבוש הנאה ולמידה לחברות וארגונים.
לכל אחד מ-16 המשתתפים הוצמד עוזר רואה והקבוצה התחלקה לקבוצות משנה שלוו על ידי שף צמוד. השפים ליוו, הדריכו, לימדו וייעצו לכל אורך הסדנה. בסיום האירוע התאחדו כולם לארוחה אחת גדולה ועשירה.
"אחד מחוקי הבישול הבינלאומיים הבסיסיים ביותר קובע את סדר חשיבות הכנת והגשת המזון והוא : עין, ריח ולבסוף הטעם", אמר יניב פרטוש-תמיר, השף והבעלים של "מבשלים חוויה", "האתגר מבחינתי כשף הינו לאפשר לעיוורים ולכבדי הראייה "לראות" את המזון על ידי שימוש בחושים אחרים: מישוש, שמיעה ועוד ולנסות ליצור חוויה קולינרית מושלמת".