עגבניות בשוק
עגבניות בשוק פלאש 90

דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.

המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ. המחקר הראה ירידה של 55% בנושא הסיכון ללקות בשבץ אצל המקפידים על דיאטה עשירה בליקופן.

איגוד השבץ העולמי קרא להמשיך במחקרים בנושא, במטרה להבין מדוע דווקא לליקופן ישנה השפעה כזו.

ד"ר ג'וני קרפי, מאוניברסיטת מזרח פינלנד, טען כי המחקר מוסיף לראיות הקיימות בדבר חשיבות אכילת פירות וירקות כמונעי מחלות."התוצאות מחזקות את ההמלצה לאכול לפחות 5 מנות פרי או ירק ביום, מה שיוביל בוודאי להקטנת שיעורי השבץ בעולם".

הליקופן פועל כאנטי-אוקסידנט, מפחית דלקות ומונע קרישת דם.

החוקרים המשיכו וטענו כי למרות תוצאות המחקר אין צורך להפסיק אכילת פירות וירקות אחרים, מלבד אילו העשירים בליקופן, שכן גם לשאר הפירות והירקות ישנם ערכים תזונתיים ובריאותיים חשובים, והם ממשיכים להוות חלק חשוב מהדיאטה שלנו.