ירק עלים
ירק עליםצילום: פלאש 90

ארגון כושרות פרסם את רשימת החברות המשווקות ירקות עלים ונמצאו ברמת כשרות גבוהה.

בארגון מציינים כי לאחרונה חלה עליה בנגיעות של עלים אלה ולכן את כל ירקות העלים בעונה זו, יש להשרות היטב במי סבון למשך 3 דקות לפחות ולשטוף היטב תחת זרם מים. יש לחזור על ההשריה והשטיפה פעמיים.

הארגון ציין כי ישנן מספר חברות שכבר לאחר השרייה ושטיפה אחת לא נמצאו ביבול חרקים:

'חסלט' בהכשר הרב קמינצקי, 'עלים ירוקים' - רק אלה שיש עליהם הכשר העדה החרדית, 'ירוק מן הטבע', 'ירוק למהדרין' בהכשר העדה החרדית, 'עלי בודק', 'עלי גלאט' - עם הכשר העדה החרדית, 'חסה גלאט' - בהכשר הרב רובין.

בכושרות ציינו כי חברות אלו נבדקו במעבדה מוסמכת ונמצא שהתוצרת שלהן נקייה משאריות של חומרי הדברה, בהתאם לתקן.

בארגון הוסיפו עוד כי בבצל יבש נמצאה, לעיתים, נגיעות גבוהה של חרקים היורדים בשטיפה, "המלצתנו היא לחתוך את ראש הבצל ולראות האם כל הגלדים סגורים. במידה וכל הגלדים סגורים יש להוריד את השכבה החיצונית, ולשטוף בזרם מים. במידה והגלדים פתוחים יש לפרק את כלל הגלדים ולשטוף תחת זרם מים".