
בתחילת הספר מופיעות שאלות, שלפחות על אחת מהן התשובה של רוב האוכלוסיה במדינות המפותחות, תהיה חיובית, או שלילית -תלוי איך מסתכלים על זה: האם התנסיתם בדיאטה כלשהי? סובלים מלחץ דם גבוה? סוכרת? כולסטרול גבוה? וכו' וכו'...
לשלושת הדוקטורים שכתבו את הספר בארה''ב, היתה כבר דיאטה להתבסס עליה: הדיאטה שפיתח לפני עשרות שנים ד''ר אטקינס ומאז אוששה בעשרות מחקרים והטענות נגדה הופרכו במחקרים אחרים וגם במהלך הספר.
הספר ערוך בצורה מעניינת לקריאה, מסביר את הרציונל המקורי של השיטה ואת ההתאמות שנעשו בה לתקופתנו ואת היתרונות הגלומים בה.
בנוסף, מציג הספר שיטה בת ארבעה שלבים, בה מרזים בשבועיים הראשונים לפחות 7 ק''ג, לאחר מכן משילים בהדרגה את שאר המשקל העודף ולאחר מכן משמרים הישגים.
נשמע נחמד, נכון? כל מי שהתנסה אי פעם בדיאטה יודע שהחלק המשמעותי ביותר הוא החלק בו כבר נמאס לרעוב ואז הגוף מתנקם והמשקל מראה מספרים גבוהים הרבה יותר מאשר טרום-הדיאטה.
גם עם התופעה הזו מתמודדים הכותבים, תוך הסברת התופעה מבחינה ביולוגית, צירוף מתכונים שונים לגיוון ושילוב של סיפורים אישיים של אנשים ש"עשו את זה".
עד כאן הכל טוב ויפה, למה לא לרוץ על הדיאטה הזו, שלכאורה נשמעת בעלת כל היתרונות: בריאותיים, אסתטיים ובעיקר-אפשרית?
ככל שמעמיקים לקרוא (אצלי זה קרה בערך בעמוד 90) הבנתי שהתיאוריה המופלאה הזו בעצם מתכננת שאתנזר מהיום והלאה מקמח (בהמשך אולי קצת קמח מלא), ממתיקים למיניהם, ומוצרי חלב.
מן הסתם אתם שואלים את עצמכם: אז ממה אמורים לשבוע ולא להשבר כעבור יומיים? לפי התיאוריה של שיטת אטקינס, מותר לצרוך חלבונים ושומנים, רק לא פחמימות. לכן, איכלו בארוחה 4 ביצים עם סלט, עוף עם סלט ו... הבנת את הרעיון.
אז אם ההתנזרות הזו מתאימה לכם כאורח חיים, לכו עליה, רק אל תשכחו לספר לנו על כך לפני שהפרופיל שלכם (לא הפייסבוקי, האמיתי) נעלם לחלוטין...
