ראו הוזהרתם. הבנרו
ראו הוזהרתם. הבנרו התאחדות החקלאים

פלפל הבנרו הגדל בערבה במושב עין יהב, נחשב לפלפל בעל החריפות הגבוהה ביותר מבין פלפלי המאכל. הוא נמדד בסולם החריפות (מסתבר שיש דבר כזה) פי 150 עד 300 לעומת פלפל חריף רגיל.

דניאל לב, מנכל האגודה החקלאית "יופי של ירקות" במושב עין יהב, אומר שכעת אנו נכנסים לעונה החריפה ביותר של הבנרו שהופכת אותו לפלפל החריף בישראל. ככל שהפלפל מבשיל זמן רב יותר על השיח, כך הוא מאבד מחריפותו. כשמזג האוויר נעשה חם מואצת הבשלת הפלפל והבנרו נקטף מהר יותר וחריף יותר.

בהתאחדות החקלאים מציינים כי הבנרו גדל במשק זיו-אב בעבודה עצמית, ללא עזרת עובדים זרים. גודלו נע בין 2 ל-6 ס"מ וצבעו ירוק והופך לאדום או כתום עם הבשלתו.

מקורו של הבנרו הוא בחצי האי יוקטן שבמקסיקו. שמו נגזר מאזור הסחר בקובה שם התנהל מסחר ענף בפלפל הידוע בחריפותו.

לדברי קובי זיו-אב, מגדל הבנרו בעין יהב, "חלקי הפלפל החריפים ביותר הם ציפוי הגרעינים והחלק הלבן אליו הם צמודים בתוך הפלפל. ככל שמתרחקים מחלקים אלו כך יורדת החריפות. הקיץ היא עונה לאמיצים בלבד ויכולים לאכול את הבנרו רק משוגעים לדבר".

בתיאבון...

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו