
המתווה כולל קיצוץ מדורג בשכר של 5%-15% החל משכר של 7,500 ש"ח (במקום 6,500 ₪ במתווה המקורי), אש"ל קבוע של 300 ₪ (במקום ביטול האש"ל במתווה המקורי), פיטורים של עד 25 עובדים במערכת העיתון, מעבר לירושלים- במעבר זה יתאפשר לעובדים חודש ניסיון. לאחר מכן, אם ירצו, יוכלו לפרוש מרצון בתנאי הפרישה מרצון מהמשכורת המקורית ( ללא הקיצוץ שיחול בשכרם).
כמו כן ינתן בטחון תעסוקתי לעובדים- לפי ההסכם הקיבוצי הוא היה אמור להיות 18 חודשים, כעת יעמוד על 12 חודשים. יש לציין כי לסעיף זה נדרש אישורה של השופטת ורדה אלשיך.
באסיפה העלו עובדים רבים את נושא הלנת השכר וציינו שמדובר במעשה שלא יעשה. העובדים הביעו מחאתם כלפי צעדי ההנהלה לפיהם נמנע מהם השכר בעוד מתנהל משא ומתן עם ארגון העיתונאים וועד העיתונאים בעיתון.
לאחר הצגת המתווה נערכה הצבעה חשאית בקרב העיתונאים שתוצאתה הייתה אישור המתווה. 99 עיתונאי 'מעריב' הצביעו, מתוכם 56 בעד ו 43 נגד.