
ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר, זקן חברי הכנסת וותיק מפלגת העבודה, החל לאחרונה בקמפיין הבחירות שלו לנשיאות המדינה, שיסתיים בשנה הבאה, אז ייבחר נשיא חדש במקומו של שמעון פרס.
ערוץ 10 דיווח כי בן אליעזר נפגש לאחרונה עם חברי הגוף הבוחר- חברי הכנסת. הוא נפגש עם כ-100 חברים מכל סיעות הבית.
פואד דואג להיפגש גם עם ראשי המפלגות וכך לאחרונה נפגש עם יו"ר 'יש עתיד'- שר האוצר יאיר לפיד, עם יו"ר 'הבית היהודי'- שר הכלכלה נפתלי בנט, עם יו"ר ש"ס- ח"כ אריה דרעי ועם יו"ר 'התנועה'- השרה ציפי לבני. בן אליעזר שומר על קשר בלתי פורמלי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ונפגש אף עם מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף.
עם השנים הפך הרב עובדיה ל"ממליך" נשיא המדינה, כאשר הביע תמיכה במשה קצב ובשמעון פרס, שני נשיאים שנבחרו. יצוין כי ההצבעה לנשיאות המדינה היא חשאית, ולא חלה בה משמעת קואליציונית או אופוזיציונית.