מועד ההלוויה טרם נמסר. לאוטמן
מועד ההלוויה טרם נמסר. לאוטמןפלאש 90

חתן פרס ישראל, התעשיין דב לאוטמן, מובא למנוחות בשעה זו בבית העלמין קרית שאול בתל אביב.

לאוטמן הלך לעולמו בסוף השבוע, לאחר שנים ארוכות בהן חלה במחלת ה-ALS. רבים חלקו ללאוטמן כבוד אחרון, בתוכם נשיא המדינה שמעון פרס, שרים בממשלה וחברי כנסת.

נשיא המדינה פרס ספד ללאוטמן ואמר, "כל חייך חלמת, לחמת, בנית. נידבת והתנדבת, לא נחת, לא נרתעת, לא חיפשת שררה- חיפשת ומצאת דרך לשרת את עמך. סללת נתיבים לצאת מהמיצר הקיים ובנית מסלולים כדי להמריא לגבהים חדשים.  הקדמת רבים, הלהבת רבים ולא עלבת איש. לא זלזלת בפרטים הקטנים ולא נבהלת מהדברים הגדולים, מעולם לא אמרת נואש, ולא עייפת מלשאת את דגל התקווה".

הנשיא סיים את דבריו במילות פרידה אישיות ואמר, "לא ניפרד. נתגעגע לדמותך, למופת הנדיר שהיית להיותך שליח אותנטי של כל היפה בישראל. צאתך לשלום, נפש נפלאה. ובליבנו תוסיף להבהב כאור שלא יכבה, כתקווה שלא אבדה ולא תאבד".

יו"ר הכנסת לשעבר, ראובן ריבלין, המשתתף בלוויה, אמר כי "דוביק היה אוהב עם ישראל ומדינת ישראל. בעיניו, מדינה יהודית מוסרית היתה קודם כל השכלה וחינוך לכולם. שוויון הזדמנויות מלא היה בשבילו גולת הכותרת ושיתוף פעולה יהודי-ערבי היה עבורו מובן מאליו. השקפותינו בדבר הדרך להגשים את הציונות היו חלוקות בתכלית, אך הייתה בינינו הסכמה והבנה יותר ממה שהסכמתי עם חבריי לדרך. יהי זכרו ברוך".