
בצומת ה-T שבמזרח גוש עציון נקבעה אתמול (שלישי) היסטוריה קטנה כאשר לאחר שבועיים מאז הציבו המתיישבים משמרת מחאה במקום, שינה הצומת את שמו ל'צומת עמוס',
נזכיר כי את ההחלטה על הקמת משמרת המחאה קיבלו המתיישבים באזור לנוכח גל יידויי האבנים ובקבוקי התבערה שהתגבר בתקופה האחרונה. שיאו של הגל היה באירוע הקשה בו הוצת רכבם של בני משפחת חורי מהישוב פני קדם הסמוך, אירוע בו נמלטו בני הזוג חורי מהרכב שנשרף כליל בעוד הם נכוו באורח קל.
כזכור, הזוג חורי נאלץ להמתין דקות ארוכות עד שהגיע למקום כוח כלשהו שהיה בידו לסייע להם להגיע לבית החולים. בעקבות האירוע הוחלט על הקמת ציליית מחאה שאותה איכלסו התושבים מדי ערב. יצוין כי גם תוך כדי הקמת הצילייה יידו ערבים חפץ בוער ממשאית חולפת לעבר המקימים.
גולת הכותרת של מחאת התושבים היא קריאה למערכת הביטחון להקים במקום נקודת היאחזות יהודית שתאפשר תנועה בטוחה בצירים, עמידה בטוחה בטרמפיאדה המובילה לישובי מזרח גוש עציון ובהמשך שיפור הקליטה הסלולארית בציר התנועה שהנסיעה בו הפכה למעין "רולטה רוסית", כלשון התושבים.
כאמור, אתמול החלה המחאה, שנוהלה על ידי התושבים ותנועת 'נשים בירוק', נושאת פרי כאשר מועצת גוש עציון הציבה במקום שילוט המורה על שמו העברי של הצומת - 'צומת עמוס' על שמו של הנביא עמוס שממצאים ארכיאולוגיים מלמדים שכפרו היה בסמוך למקום. הצבת השלט בוצעה במעמד ראש מועצת גוש עציון, דוידי פרל, ומתיישבים רבים שחברו להדלקת נרות משותפת.
לצד קביעת השילוט החדש הותקנה תאורה בתחנה וכעת מקווים המתיישבים באזור להחלטה נוספת שתוביל להעתקתם של העצים הנטועים בשולי הדרך, ומשמשים מסתור למחבלים האורבים לכלי רכב של יהודים.


