פרויקט 'זכרנו לחיים' נפתח אתמול (שני) באולפנות צביה. כמאה ועשרים תלמידות מכיתות י"א בשש אולפנות שונות השתתפו ביום עיון לקראת עשרה בטבת שכותרתו מבט צעיר ויצירתי על זיכרון השואה.
באירוע נטלו חלק תלמידות המגמות הגרפיות באולפנות צביה יצירתית, צביה מעלה אדומים, צביה חיפה, צביה בני ברק וצביה רחובות וכן תלמידות אולפנת ישורון.
יצוין כי הפרויקט כולו הוא פרי שיתוף פעולה בין מגמות האמנות והעיצוב ברשת, לבין החוג למשאבי למידה במכללה ירושלים שאירחו את יום העיון, הדריכו וריכזו אותו.
כאמור, 'זכרנו לחיים' היא יוזמה הקוראת לתלמידות לעסוק בנושא זיכרון השואה ותיעוד הניצולים מנקודת מבט צעירה ויצירתית. ביום העיון פגשו התלמידות ברבנית אסתר פרבשטיין והרב משה פרץ ששוחח על זהות ועיצוב זיכרון באמונה היהודית ומשמעותם לנוער, האמנית סבינה סעד שעוסקת בנושא זהות וזיכרון השואה הציגה מכלול עבודות רחב ומרשים העוסק בטלאי הצהוב.
בהמשך הערב התחלקו התלמידות לקבוצות עבודה בסדנאות שונות לבחירתן: כלי פוטושופ, אפליקציות באינטרנט, כלים לחשיבה יצירתית, עקרונות בעיצוב כרזה וכן סדנאות בנושא זהות וזיכרון בעיצוב, באמנות ובקולנוע. במקביל התקיימו שני מפגשי מורים האחד בנוגע להדגשים וחידושים בסדנת עיצוב, והאחר בנושא שיתוף ותצוגה באינטרנט.
ברשת צביה מסבירים כי "מטרתו של יום העיון היה לחשוף את התלמידות לעולם עיצוב הזיכרון ולתת כלים עיוניים ומקצועיים לתלמידות ולמורות. המשך תהליך העיצוב יתקיים בבתי הספר בשיעורי האמנות והעיצוב, ויסתיים בתערוכה משותפת".
נעמה כץ, מדריכת אומנות של רשת צביה, מספרת: "היום בעידן שבו לזיכרונות יש משמעותיות של עולם חדשני ואינטרנטי מעניין לחבר בין הדור הצעיר למורשת והזיכרונות של הדור הראשון והשני לשואה וכל זאת בתהליכים מתוך מקום של לימוד וידע. חשוב לנו מאד ברשת צביה לקחת את כלי העיצוב האמנותי ולהשתמש בהם בתהליכים החינוכיים והערכיים שאנו מעניקים לתלמידות. ביטוי ואחד לכך הנו יום עיון שכזה המשלב בין כלים של אומנות וגרפיקה לבין זיכרון השואה".