שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הכריע בצהריים (שלישי) בעניין אי.די.בי ואישר את ההסדר שבו החליטו מחזיקי האג"ח להעביר את החברה מנוחי דנקנר לידיהם של אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה.
השופט הסיר בהכרעה גם את אופציית פירוק הקונצרן והשיב את אפשרות הסדר החוב.
"פירוק לא יפתור את הבעיות", הסביר השופט, "אין מניעה מלכפות הסדר על הנושים בחברה, שעה שהחברה בחדלות פירעון - ההחלטה על נתיב החברה עוברת לנושים. לכן הטענות של דנקנר לפיהן אי אפשר לקחת ממנו את החברה ללא הסכמתו - אין בהן ממש".
אורנשטיין ציין כי לא מצא לנכון גם להיעתר לבקשתו של אלשטיין לעכב את ההצבעה, לאחר שלטענתו נעשתה פעילות שלא בתום לב ע"י אלשטיין ובן-משה וביקש לקבל מידע בנושא.
פסק הדין לא ייכנס לתוקף עד ה-29 לחודש, לאחר שהרגולטורים יבחנו את אלשטיין.
בצאתו מבית המשפט אמר דנקנר "אני מאמין בצדק, ואני מאמין שבסופו של דבר - החברה תישאר בידינו". דנקנר הוסיף כי לא נאמרה המילה האחרונה בעניין.
דנקנר מתכוון לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון ולבחון שורה של אפשרויות משפטיות.