יפרשו? הבית היהודי
יפרשו? הבית היהודייוני קמפינסקי

בסביבתו הקרובה של יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט מבהירים כי יפרוש מהממשלה עם מפלגתו באם נתניהו יאמץ את הסכם המסגרת האמריקאי ויביא אותו לאישור הממשלה.

כך מדווח הבוקר העיתון "מעריב", המוסיף כי אותם גורמים אמרו כי בנט הבהיר את הדברים גם לנתניהו בשיחות סגורות בין השניים.

"אנחנו יודעים היטב שנתניהו ינסה להיפטר מבנט בהזדמנות הראשונה שתיקרה בדרכו", הסבירו הגורמים בסביבתו של יו"ר הבית היהודי. "לא ניתן לו את התענוג הזה. נפרוש ביוזמתנו, עוד הרבה קודם, מתוך החלטה שלנו, ולא לאחר שראש הממשלה ימשוך אותנו לאורך זמן באף".

בתוך כך, גורמים מדיניים בכירים, המעורים בפרטי המשא ומתן עם הפלסטינים ומצוטטים בעיתון "ישראל היום", מותחים ביקורת חריפה על התיווך האמריקני של מזכיר המדינה ג'ון קרי.

"קרי מבקר פה הרבה, אולם הוא לא מגלה כל הבנה אמיתית בנעשה פה. התכניות של ארה"ב שטחיות ולא רציניות. אין קשר בין הדברים שנאמרים בפומבי על התקדמות במו"מ לבין מה שקורה בפועל. נראה שקרי פשוט לא מחובר למציאות. הוא לא בקיא, בלשון המעטה, בשורשי הסכסוך, לא יודע להביא פתרונות אמיתיים ואפילו לא מפגין בקיאות בקריאת המפות המוצגות לו", אמרו הגורמים.