ישראל כץ
ישראל כץצילום: פלאש 90

שר התחבורה ישראל כץ קורא (רביעי) לשר הכלכלה נפתלי בנט לסיים את העימות בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו, בכך שיתנצל על הדברים שהשמיע בימים האחרונים נגד ראש הממשלה.

"נפתלי ידידי, דווקא בשל עמדותינו הדומות, אני קורא לך להתנצל בפני ראש הממשלה. הוויכוח היכן יגורו יהודים בהסכם עתידי הוא ויכוח סרק", אמר כץ.

השר כץ הסביר בעמוד הפייסבוק שלו כי אין סיכוי להסכם מדיני בין ישראל לפלסטינים, ולכן עדיף לשמור על שלמות הקואליציה. "רק אתמול חזר אבו מאזן על עמדתו: הוא מוכן להסכם שיכלול 'פתרון צודק' ל-5 מיליון פליטים פלסטינים (מימוש 'זכות השיבה') וירושלים, כולל העיר העתיקה, תהיה הבירה הפלסטינית. עם עמדות כאלה אין סיכוי להסכם, אז למה לפצל את הכוחות?".

בסביבתו של נתניהו שיגרו הבוקר מסר ברור לבנט ולפיו עליו להתנצל לאלתר על המתקפה נגד ראש הממשלה בימים האחרונים. "אף אחד לא ילמד את נתניהו מהי אהבת ארץ ישראל", אמרו הבוקר בכירים בלשכת נתניהו וכינו את התנהגותו של בנט "חצופה".

לדברי הבכירים, ראש הממשלה לא חושש משינוי בקואליציה. "אחרי כל הטענות של בנט, לא ברור למה הוא נדבק לכיסא הממשלה. ההתנהגות החצופה שלו והסגנון חסר האחריות שלו לא יעברו בשתיקה. ההתנהגות הזו של בנט פוגעת באינטרסים של ההתיישבות.

"אם לא יתנצל", איימו הבכירים, "הוא מסכן את הרכב הממשלה החלופית. לנתניהו יש מספיק חלופות. גם ממשלה בלי בנט תמשיך לדאוג לביטחון אזרחי ישראל בדיוק כפי שהממשלה הקודמת בראשות בנימין נתניהו עשתה זאת".