
נשיא המדינה שמעון פרס העביר הבוקר (חמישי) את שיעור האזרחות הממוחשב (און-ליין) הגדול בעולם ובכך נקבע שיא גינס עולמי חדש בישראל.
מדובר בשיעור אזרחות שהועבר על-ידי הנשיא פרס באמצעות טכנולוגיות מתקדמות של חברת סיסקו וישודר ממרכז סיסקו ישראל בנתניה.
למעלה מ-6,500 תלמידים ב-215 כיתות של רשת עמל ט'-י"ב, מכל רחבי הארץ בראשם- מבאר שבע, תל-אביב, כסייפה, אופקים, דימונה, חדרה, חורה, טבריה, טייבה, ירושלים נהריה ומיישובים רבים נוספים, ביניהם תלמידים יהודים וערבים, השתתפו בשיעור הנשיאותי וצפו בו מ-55 כיתות ממוחשבות שהפכו למוקדי שידור.
במהלך השידור אמר הנשיא פרס לתלמידים "אני יותר זקן ממכם. גם בגיל 91 אפשר להתרגש. אני ממש מתרגש. מתרגש לראות אתכם, מתרגש מאוד להיות מורה, מתרגש שיחד עם היותי היום שמנסה להיותו מורה אני גם תלמיד, כל חיי אני תלמיד. אני מקנא בכם שאתם תלמידים. למה זה חשוב להיות תלמיד? כדי לדעת זה יותר חשוב מאשר לאסוף כסף. כסף בא והולך. ידיעה תמיד נשארת. שני סודות אתם צריכים לדעת...".
מנכ"לית רשת עמל, רוית דום אמרה לתלמידים "אני רוצה לברך את מי שלמענם נעשה הפרויקט העצום- אתם התלמידים. אתם העתיד. תודה רבה בהמון הערכה לכבוד נשיא המדינה שמעון פרס, שאתה הנשיא שכל השנים מסמן לנו את הכיוון והדרך שבה צריך ללכת, וחברת סיסקו, שותפים מלאים של קבוצת עמל לחדשנות, יזמות, ועתיד החינוך בישראל".
בשל העובדה כי מדובר בשיעור האזרחות הגדול ביותר שנעשה אי פעם בעולם, נחת אתמול בישראל סגן נשיא גינס העולמי מרקו פריג'אטי, במטרה לעקוב מקרוב אחר העברת השיעור ולקבוע באופן ברור ומוחלט כי מדינת ישראל שברה שיא גינס עולמי חדש של שיעור האזרחות המקוון הגדול בעולם.
לאחר קיום השיעור הוזרמו הנתונים לחדר תוצאות מיוחד בו יושב סגן נשיא גינס העולמי יחד עם נציגי חברת סיסקו ונציגי רשת בתי הספר 'עמל'. לאחר עיבוד הנתונים ובחינת אימות מספר התלמידים, הכריז סגן נשיא גינס העולמי על שבירת השיא באופן רשמי.


