
שופטת בית משפט השלום בירושלים, חנה לומפ, קבעה כי הפרקליטות תאלץ להעביר לעורכי הדין יצחק בם ואיתמר בן גביר חומרי חקירה מתיקים של "אנרכיסטים נגד הגדר" שנסגרו על ידי הפרקליטות.
זאת, במסגרת משפטם של שישה פעילי ימין ובהם אחד הדמויות הבולטות בנוער הגבעות, מאיר ברטלר, הנאשמים בחבלה בגדר והקמת מאחז בלתי חוקי בקאסר אל יהוד.
בחודש דצמבר 2011 נכנסה קבוצת פעילים לאתר שמוכרז כאתר תיירות, וביקשה להקים במקום מאחז. במהלך האירוע נטען כי מספר פעילים חתכו את הגדר המקיפה את המקום. הפעילים נעצרו והפרקליטות שראתה בחומרה רבה את האירוע ביקשה את מעצרם עד לתום ההליכים. לאחר שבקשתה נדחתה הוגש כתב אישום הנדון בימים אלה באולם בית המשפט.
עורכי הדין בם ובן גביר ביקשו מהפרקליטות בפתח הדיון לגלות חומרי חקירה, בין היתר מתיקים של אנשי שמאל שחיבלו בגדרות, נכנסו לשטחים אסורים ולא הועמדו לדין.
נציגת הפרקליטות, עו"ד יפעת פנחסי, התנגדה לבקשה, טענה כי החומר אינו רלבנטי ואמרה כי היענות לבקשה מצריכה השקעת משאבים וגורמת לנטל רב על המדינה.
השופטת לומפ קיבלה את הבקשה וקבעה כי מדובר בחומר רלבנטי העשוי לסייע לנאשמים בטענות של אכיפה בררנית. השופטת קבעה כי מדובר במקרים ספציפיים וקונקרטיים שצוינו בבקשת הנאשמים ולכן לא מדובר בבקשה שתגרום לנטל כבד.
עורכי הדין בם ובן גביר אומרים בתגובה כי "החלטת בית המשפט חשובה, אך אנחנו למעשה בתחילת הדרך ולדעתנו כתב האישום הזה לא היה צריך להיות מוגש. מכל מקום באמצעות החומר נוכל להוכיח כי הפרקליטות נוקטת במדינות של אפליה ואכיפה בררנית כלפי פעילי ימין, ובשעה שסוגרים תיקים לאורי אבנרי וחבריו 'האנרכיסטים למען הגדר', מבקשת הפרקליטות לנהל כתב אישום נגד פעילי ימין בגין מעשים פחות חמורים.
"הגיע הזמן להפסיק את המדיניות המפלה של שי ניצן וחבריו", הוסיפו עורכי הדין.
