פגישה רגישה וסודית בנושא הר ציון ומתחם קבר דוד התקיימה היום (שלישי) בלשכת מנכ"ל עיריית ירושלים, עו"ד אמנון מרחב.
בפגישה השתתפו כל הגורמים המדיניים הרלוונטיים, ביניהם גורמים מלשכת ראש הממשלה, לשכת הנשיא, לשכת רב הכותל, משרד התיירות, המשטרה, השב"כ וגורמים בכירים נוצרים.
במהלך הפגישה ביקשו נציגי הנוצרים לקבל מעיריית ירושלים את השליטה והריבונות על מתחם הר ציון, הכולל בתוכו גם את קבר דוד.
ציון הקבר ממוקם בקומה התחתונה של אותו המבנה שבקומתו העליונה נמצא אולם "הסעודה האחרונה", המקודש למאמינים הנוצרים על פי המסורת שלהם.
נציין כי בחודש מאי השנה צפוי להגיע לישראל האפיפיור פרנציסקוס הראשון והוא צפוי לבקר במתחם ואף לערוך את המיסה במרכזית בחדר 'הסעודה האחרונה'.
במהלך הפגישה הביעו הבכירים הנוצרים מורת רוח בפני גורמי העירייה, המשטרה והשב"כ על מה שהגדירו כעלייה גדולה בכמות היהודים המבקרים במתחם קבר דוד.
נציגי השב"כ והמשטרה אמרו בדיון כי יש חשש של "תג מחיר יהודי" אם וכאשר אזור הר ציון או חלק ממנו יועבר לבעלות הוותיקן.
נציין כי בתקופה האחרונה מספר לא מבוטל של חברי כנסת ושרים ביקשו מראש הממשלה תגובה על הפרסום לפיו קבר דוד המלך יימסר לוותיקן לקראת ביקור האפיפיור, זאת בעקבות פרסומים בנושא בכלי תקשורת באיטליה. בלשכת ראש הממשלה ובמשרד החוץ סירבו עד היום להגיב לטענות.
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה, "מדינת ישראל ועיריית ירושלים מטפלים בתשומת לב מיוחדת במתחם הר ציון לשם שיפור ושדרוג התשתיות והשירותים העירוניים והרגעת המתחים. בדיון היום השתתפו כל גורמי המקצוע העירוניים ושל המדינה ובהם משטרת ישראל משרד התיירות, נציגי נשיא המדינה, נציגיו של הרב רבינוביץ רב הכותל והמקומות הקדושים, מנהל מקרקעי ישראל, משרד רה"מ, הרשות לפיתוח ירושלים, המשרד לשירותי דת ועוד. הדיון היה מקצועי והעבודה המקצועית של כל גופי השלטון במדינה תימשך כאשר העירייה היא זו שתרכז ותוביל את התהליך כגורם השלטוני המרכזי בהר ציון".
מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה.