סופו. הרגיש מאויים.
סופו. הרגיש מאויים.אלן שיבר

אין חדש תחת השמש. שוב דרבי תל אביבי, שוב משחק עם המון אמוציות, שוב מעורבים בסיפור אוהדים באדום, שוב אלימות.

בתום משחק הכדורסל שהתקיים הערב, בין מכבי תל אביב להפועל תל אביב, במסגרת מחזור מספר 26 בליגת ווינר סל, התקיים אירוע מכוער ואלים ביותר באולם הדר יוסף שבתל אביב.

לכל אורך המשחק ספג סנטר הצהובים, סופוקליס שחורציאניטיס קללות מאוהדי הפועל, ובסיום המשחק לא יכול היה יותר שלא להגיב. סופו רץ אחוז אמוק לתוך יציע אוהדי הפועל בכדי להכות את אותם אוהדים שקיללו אותו לכל אורך המשחק וגם בסיומו. בדרך, פגע סופו בבנו בן הארבע של מאמן הפועל תל אביב ונבחרת ישראל, ארז אדלשטיין, וכן באישתו ואימו של שחקן הקבוצה האדומה, מתן נאור. הפגיעה באנשים החפים מפשע לא הייתה מכוונת, אבל נראה היה שסופו פשוט לא רואה מסביבו, וכי שום דבר לא יעצור אותו בדרך לפגוע באותם אוהדים.

כל יושבי היציע שראו את סופו מתקרב בריצה, ניסו לבלום את השחקן מלפגוע באנשים נוספים, והדבר גרר מהומה רבה באולם הביתי של הפועל. חברו של סופו לקבוצה, ג'ו אינגלס, הצליח לבלום בגופו את הסנטר מלתקוף גם את אנשי האבטחה שהגנו על האוהדים הרבים. אירוע זה ייזכר להרבה מאוד זמן וכנראה שיגרור אחריו עונש כבד מאוד לסנטר הצהובים. בכל זאת, אירוע כזה לא היה מאז ומעולם בכדורסל הישראלי.

שני אוהדי הפועל תל אביב כבר פנו למשטרה והגישו תלונה נגד סופו. בנוסף, גם הקבוצה עצמה פנתה למשטרה והגישה תלונה אזרחית נגד השחקן בגין תקיפה.

תגובות רבות הגיעו בעקבות התקרית החמורה.

רמי כהן, יו"ר הפועל תל אביב, אמר מיד לאחר המשחק: "סופו צריך להיות מושעה עד סוף העונה. אז מה אם מקללים, זה נותן לך רישיון להרוג? דיברתי עם אותו אוהד שסופו רדף אחריו, לא היה שום דבר מעבר לקללות. אני לא מצדיק, אבל אלה לא היו קללות גזעניות. אני לא בעד קללות, יש לנו תמיד מה לשפר בנושא".

ארז אדלשטיין, מאמן האדומים, היה נסער מאוד בסיום המשחק. בנו בן הארבע עמד במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, וספג מכה קשה מסופו. אדלשטיין אמר: "לא ראיתי מה קרה, הבנתי מהילד שלי שהוא קיבל מכה ונבהל. מי שראה את האירוע יודע מה צריך לעשות כדי שילדים יוכלו להגיע למשחק כדורסל. כדי שילדים יבואו למגרשים, צריכים לעקור את התופעה הזאת מהשורש".

בצד הצהוב הדוברים היו סלחניים הרבה יותר, ואף אמפטיים ומגבים את התנהגותו של סופו.

מאמן הצהובים, דייויד בלאט בא בטענות לאוהדי האדומים כשאמר: "איום ונורא איך שמדברים על רגב פנאן ועל חתן פרס ישראל שמעון מזרחי. זה פשוט איום ונורא. כל אלה ששרים ככה, כנראה לא חינכו אותם".

גם יו"ר מכבי תל אביב, שמעון מזרחי, מי שקולל לכל אורך המשחק, אמר לאחר התקרית החמורה כי "אנחנו נגד אלימות מילולית ו-ודאי אלימות פיזית, אבל אלימות מילולית שמלווה בקללות ויריקות לפעמים יותר פוגעת וכואבת מאלימות אחרת. יש גבול כמה אפשר לירוק ולקלל שחקן ואת משפחתו?!". מזרחי הוסיף וסיפר על התנהגויות שהתרחשו במהלך המשחק מצידם של האוהדים באדום, "לא יכול להיות שיוציאו כדור חוץ ואוהדים ירקו על שחקנים. זהו המקום היחידי בארץ שצריך ליווי משטרתי, לא יכול להיות כזה דבר". לטענתו "מי שצריך לטפל בזה הם האנשים שאמונים על הליגה ועל הניהול שלה. לא נעניש את סופו".

"גיבור" האירוע, סופוקליס שחורציאניטיס אמר על התקרית: "מה אתם באים אלי בטענות? שיחקתי בקריירה שלי בהרבה מאוד מגרשים אבל כאן, בהדר יוסף, זו פעם ראשונה שאני שומע אוהדים מקללים בזמן ההמנון הלאומי. עידוד זה לא בלקסיקון של אוהדי הפועל, הם יודעים רק לקלל".

מנהלת ליגת ווינר סל, הוציאה הודעה ובה נכתב כי היא "מגנה כל תופעה של אלימות וכל תופעה של איבוד שליטה על ידי אחד מבעלי התפקידים ו/או שחקנים בליגה, אשר מהווים מודל לחיקוי לעשרות אלפי בני נוער שצופים במשחקים במגרשים ועל המסך" עוד הוסיפו במנהלת כי הם מצפים מבית הדין של איגוד הכדורסל "לפעול בהקדם ובחומרה להענשת השחקן, וקוראת לשחקנים ולבעלי התפקידים לשמור על איפוק ועל התנהגות נאותה לקראת הפלייאוף והשלבים המכריעים של העונה". 

גם במנהלת סבורים, כי לכל מטבע יש שני צדדים. או במילים אחרות, סופו לא האשם היחידי בתקרית. "יחד עם זאת לא נעלמה מעיני המנהלת ההתגרות של אוהדי הפועל תל-אביב אשר ישבו בסמוך למגרש וקיללו וירקו על האורחים וגם על בעלי תפקידים במנהלת בסיום המשחק. המנהלת מצפה מהנהלת הפועל ת"א לטפל באוהדים אלה אשר מוכרים לה ולהרחיקם לתקופה ממושכת מהמגרשים". לסיום כתבה המנהלת בהודעתה כי היא סבורה "שאלימות בספורט בכלל ובכדורסל בפרט גורמת נזק עצום לספורט, אנחנו נפעל לנקוט בכל האמצעים בכדי למגר תופעה זו".

זהו מקרה שני של אלימות מצידו של ספורטאי כלפי אוהדים בתוך יומיים. כזכור, במוצאי שבת האחרונה זרק שחקן מכבי חיפה, טאלב טוואטחה, משענת מכיסאו האחורי של רכבו כלפי אוהדים שקיללו אותו, לאחר הפסד הקבוצה הירוקה.