
פרקליטות מחוז ת"א הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום כנגד העבריין איתן חייא ו-15 נאשמים נוספים.
כתב האישום הארוך והמפורט מגולל מסכת ארוכה של הלבנת הון בסך כ-15 מיליון שקלים אותם הכניס חייא ארצה ללא דיווח, ושל שורה ארוכה של מעשי סחיטה, איומים ותקיפה נגד בעלי עסקים שונים.
חייא, באמצעות שורה של אנשים שעבדו עמו, בתוכם שני עדי מדינה שהסכימו להעיד נגדו במשפט, העניק הלוואות בריבית גבוהה לבעלי עסקים שנכנסו לקשיים והפך לשותף סמוי בעסקים שונים.
את הכסף שטען שמגיע לו גבה חייא בדרכים שונות, תוך עשיית שימוש באיומים ולעיתים תוך כדי תקיפה פיזית.
באחד האישומים מסופר כיצד נשלחו אנשיו של חייא לזרוק רימון רסס לעבר ביתו של אדם שהיה ערב לחוב של אדם אחר לחייא. חייא טען כי לא שולם מלוא החוב ודרש מאותו אדם לשלם לו את יתרת הכסף. הרימון נזרק בטעות לחצר שכנו של אודו אדם וגרם לנזק רב לרכוש.
לאחר שזריקת הרימון לא הביאה לתוצאה המקווה שלח חייא את אנשיו לירות לעבר ארותו אדם. הירי בוצע בשעת נשיעה בכביש 6 ולמרבה המזל אותו אדם לא נפגע, אולם בעקבות החשש לחייו הוא שילם את הכספים אותם דרש ממנו חייא.
כתב האישום מייחס לחייא גם שליחת אנשים למשרדיו של בית קפה אותו הפעיל אחד מעדי המדינה שנמלטו מהארץ מאימתו של חייא, במטרה לגנוב משם מסמכים השייכים לעדי המדינה.
כתב האישום ארוך ומפורט וכולל 38 אישומים. במקביל ביקשה הפרקליטות מבית המשפט לעצור עד תום ההליכים חלק מהנאשמים ובתוכם גם חייא.