הרצליה ואשדוד בקרב צמוד
הרצליה ואשדוד בקרב צמודלירון מולדובן

איזה מתח. המחזור האחרון בעונה הסדירה של ליגת ווינר סל עומד להתקיים הערב (רביעי), ומשני המשחקים שישוחקו באותו הזמן בהרצליה ובאשדוד רק קבוצה אחת תצליח להינצל ברגע האחרון מירידה אל הליגה הלאומית, מי זו תהיה?

באולם היובל בהרצליה, יארחו חניכיו של מולי קצורין את אלו של עודד קטש, מאמנה של הפועל אילת. במידה שהרצליה תפסיד במשחק הגורלי והחשוב הזה ואשדוד תנצח את המשחק המקביל, הרצליה תשחק בעונה הבאה בליגה הלאומית. עד לא מזמן, הרצליה או בשמה בעבר "בני השרון", הייתה אחת הקבוצות המפתיעות של הליגה והיוותה סוס שחור עבור הבכירות של הליגה.

ניהול שקט ורכש מצויין מיצבו את בני השרון כקבוצת צמרת, וכנראה שזו גם הסיבה למיקומה בטבלה של הרצליה העונה. הניהול כבר לא אותו ניהול וגם הרכש שנעשה העונה היה כישלון אחד גדול. למען ההגינות יש לציין כי קצורין, שהחליף את אפי בירנבוים לפני כחודשיים כמאמן הקבוצה, לא אשם במצבה של הרצליה. כנראה שגם מאמן רציני ומכובד כמו קצורין לא יכול להצליח עם קבוצה כל כך חלשה.

בשביל להבין עד כמה הרצליה קבוצה חלשה, אפשר לראות את הנתון הבא: הרצליה אחרונה בליגה באחוזים מ-2 עם 47.5% בלבד. עם נתון כזה אי אפשר לנצח בקרבות התחתית, אפילו לא בליגה הלאומית החלשה. למזלה הרע של הרצליה, מי שישחק מולה וינסה להגיע ל2000 נקודות בקריירה הוא אפיק ניסים. ניסים עשה קפיצת מדרגה משמעותית ביכולת קצב צבירת הנקודות שלו בבית התחתון, כאשר בכל המשחקים בבית התחתון הוא סיים עם לא פחות מ-10 נקודות וממוצע של 15.5 נקודות למשחק. ניסים צריך הערב סך הכל תשע נקודות בכדי להגיע ל-2000 נקודות בקריירה. אז ניסים יהיו במשחק, האם גם לאחריו?

על השאלה האחרונה תצטרך אשדוד לענות תשובה. שכן ללא ניצחון של אשדוד הערב על הפועל חולון באולמה הביתי של אשדוד, זהו בהחלט יהיה סוף הסיפור של הקבוצה שכבר הייתה עם שתי רגליים בלאומית וחזרה באורח נס למאבק אחרון בהחלט. בשני המשחקים האחרונים נזכרו פתאום באשדוד לשחק. אר.טי גווין, דויד קוביאן ועמית ביר-כץ המעיטו באיבודי כדור, הרבו בריבאונדים וצברו כמות נקודות נכבדה יחד, דברים שהביאו לניצחונות בשני המשחקים האחרונים. האם לראשונה העונה יצליחו השחקנים לנצח שלוש משחקים רצופים? קל זה לא יהיה, אבל אל תבנו על אשדוד שתוותר על ההזדמנות האחרונה שניתנה לה.

המשחק שיסגור את משחקי המחזור האחרון למחר יהיה המשחק הלא משמעותי בין ראשון לציון לנס ציונה. אולי לא נכון להגיד לא משמעותי, כי למאיר טפירו שחקנה הוותיק של נס ציונה, משחק זה יכול להיות משמעותי מאוד. שכן לשחקן חסרות שבע נקודות בלבד בכדי לעלות למקום ה-15 ברשימת קלעי כל הזמנים בליגת ווינר סל. בנוסף, טפירו נאבק עם דונטה סמית', שחקנה המצטיין של מכבי חיפה, על תואר מלך האסיסטים של הליגה. נכון לעכשיו טפירו מחזיק במקום הראשון עם 6.5 אס' למשחק, סמית' שני עם 6.2 למשחק. במידה שטפירו אכן יקח את התואר העונתי הזה, זאת תהיה הפעם הראשונה שהוא לוקח את התואר הזה מאז עונת 09/10, ובסה"כ הפעם החמישית שהוא זוכה בתואר זה. הזכיה הראשונה שלו בתואר מלך האסיסטים הייתה לפני 16 שנים ב-1998 כששיחק בהפועל אילת.

יש למה לעקוב.