לא מקובל. ליברמן
לא מקובל. ליברמןפלאש 90
יו''ר ישראל ביתנו, שר החוץ אביגדור ליברמן, קרא אחר הצהריים (רביעי) לפתוח בחקירה נגד ח"כ באסל גטאס מבל"ד שקרא לצעירים נוצרים לשרוף צווי גיוס לצה"ל. 

ליברמן בירך על החלטת מערכת הביטחון לשלוח "צווי התנדבות" לשירות צבאי לצעירים נוצרים וסיפר כי נפגש לפני כחודשיים עם נציגי "הפורום לגיוס העדה הנוצרית" בראשות הכומר גבריאל נדאף.

''המהלך הזה של צה"ל צריך להיות צעד נוסף בדרך לגיוס חובה לכל צעיר ישראלי המגיע לגיל 18, בין אם הוא חילוני, חרדי, דרוזי, בדואי, מוסלמי או נוצרי".

במקביל קרא ליברמן ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה "בחשד להסתה ולהמרדה נגד ח"כ באסל גטאס שקרא לצעירים הנוצרים לשרוף את הצווים הללו".

שר החוץ סיפר כי "אלו מבין הערבים הנוצרים שכבר מתגייסים לצה"ל, ולשמחתנו המספרים עולים בעקביות גם אם באופן איטי, מתמודדים עם איומים ואלימות מצד גורמים במגזר הערבי ומחובתנו לחזק אותם ולפעול בנחישות נגד המאיימים והמסיתים, כמו ח"כ גטאס, שמקומו צריך להיות בכלא או בסוריה ולא בכנסת ישראל. כי בלי נאמנות אין אזרחות".