שום ללא וירוס

אחת מתחנות המחקר והפיתוח המובילות במדינה היא 'מו"פ ערבה דרומית' שבשנה האחרונה עובדת על פיתוח זן של שום ללא וירוסים ועם יותר סגולות בריאותיות וקולינריות.

מוטי הררי, חוקר במו"פ ערבה דרומית, סיפר בראיון לערוץ 7 על הפיתוח, "אנחנו קוראים לשום כאן 'שום היי טק'. השום שגדל בכל העולם גדל עם וירוס שאומנם לא הורג את השום אבל פוגע בצימוח והאיכות שלנו. אנחנו כאן הצלחנו לבודד את השום מהווירוס ולשתול אותו במקום שמוגן מחרקים".

"התוצאה שקיבלנו", מסביר הררי, "איכות של שום בצורה שלא הכרנו, הן מבחינה הכמותית בכל ראש של שום והן מבחינה קולינרי שכל שום שלנו שווה ל-6 שיניים של השום הסיני שאנחנו רואים בחנויות".

בנוסף, הסביר הררי כי בשום החדש יש פי שניים חומרים אנטיביוטיים משום רגיל שיכולים להועיל נגד חיידקים ומחלות, "אין לי ספק שכבר בגמר הפיתוח נוכל למכור את השום לעשרות מגדלים בעולם, דבר שישפיע על צריכת השום בעולם כולו".