
במועדון הכדורגל הפועל באר שבע עזבו היום (ראשון) את כל עיסוקיהם וקיימו את טקס יום הזיכרון המסורתי לזכר חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה.
הבעלים של הקבוצה מבירת הנגב, אלונה ברקת אמרה במהלך הטקס כי "עם ישראל התרגל למרבה הצער לשכול ולכאב. חירות עמנו נקנתה בדמם ובכאב אין קץ של משפחתם ובני חורין אנו בזכותם".
ברקת הסבירה את מהותו של הטקס, "אנחנו חייבים לשבור את שעון השגרה ולהצטער ולהתייחד. כולנו תקווה שלא תצטרפנה משפחות נוספות למשפחת השכול הגדולה מדי. אנו מתפללים שהיושב במרומים יעשה שלום עלינו ובכך ירפא במעט את פצעם של משפחת השכול". עוד אמרה ברקת כי מה שיעזור לחנך את הדורות הבאים להתייחד עם היום הזה ולזוכרו הוא דווקא העצבות שלנו "העצבות שלנו היא לא סימן לחולשה אלא לחוזקו של עמנו" אמרה ברקת.
בטקס נכחו גם רבה הראשי של העיר באר שבע הרב יהודה דרעי, האלוף במילואים דורון אלמוג, שחקני הקבוצה, משפחות שכול ואוהדים.
האלוף במיל' דורון אלמוג אמר כי "אם נמחק את הזיכרון לא נדע לומר מי אנחנו. אנחנו המדינה היהודית היחידה בעולם ותפקידנו לעצב חברה חזקה ומדינה חזקה ולעולם לא לשכוח את מי שנתן את חייו למען אחרים". אלמוג סיפר כי במלחמת יום כיפור הוא איבד את אחיו ערן כשהמסר היחידי שיצא מתוך המוות היה "שבמשפחה שלנו כולם הולכים לקרבי. חונכנו על ערכים של מסירות והקרבה".
גם חבר הכנסת נחמן שי נכח בטקס של המועדון האדום, וציין כי מדינת ישראל הגיעה להישגים רבים דווקא כי היא "מדינה חזקה ונחושה, כזאת שידעה לצאת מהאבל", לדבריו "את ישראל הזו לא ניתן להביס".
במהלך הטקס עלה לדבר נדב וולנסקי. נדב היה בן 8 חודשים כאשר נפתחה אש לעבר מכוניתם של הוריו בכביש רמאאלה שכם בשנת 2002. שני הוריו שגרו ביישוב עלי שבחבל בנימין נהרגו, אחיו נפצע קשה והוא נפצע קל בגל הפיגועים של האינתיפאדה השנייה. במהלך הטקס היום נדב סיפר על הוריו "הוריי חיו בחיים של פשטות והם בחרו לגור בגבעה ביישוב "עלי". הכנסת אורחים הייתה מורגשת תמיד בביתנו. היינו עושים ערבי שירה במשפחה ואבא שלי לימד אותנו את האהבה שלו לארץ. הוריי שהיו גדולים מהחיים ציוו על משפחתי להמשיך הלאה".
