פרס והייגל
פרס והייגלצילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

נשיא המדינה, שמעון פרס, נועד היום לפגישת עבודה מדינית-ביטחונית עם מזכיר ההגנה האמריקאי, צ'אק הייגל.

בפתח הפגישה בירך הנשיא פרס את מזכיר ההגנה הייגל על ביקורו בישראל, הודה לו על שיתוף הפעולה העמוק בין המדינות ואמר: "בשם אזרחי מדינת ישראל אני רוצה להודות, לצבא האמריקאי ולנשיא האמריקאי על העזרה החשובה שאתם מספקים לישראל. כבר מהיום הראשון לקיומנו הנשיא טרומן הכיר בישראל וחתם על המסמך דה-פקטו כ- 10 דק' לאחר ההכרזה של בן-גוריון, אך גם בשנה האחרונה היחסים בין המדינות העפילו לפסגות חדשות וחסרות תקדים. אני יודע כי אתה משקיע הרבה זמן ומאמץ בטיפול בבקשותיה של ישראל ואני מבקש לנצל את ההזדמנות ולהודות לך ולנשיא אובמה. אנו מאוד מעריכים ומוקירי תודה לתמיכה שאנו מקבלים מהממשל, אתם קיצצתם בתקציב של עצמכם לפני זה שלנו, וזו מחווה נדירה".

הנשיא המשיך בדבריו והציג בפני הייגל את האתגרים המורכבים עימם מתמודדת ישראל והביע דעתו על תפקידה של ארה"ב במזרח-התיכון.

"ישראל מתמודדת עם מספר זירות איומים לא פשוטות, אלו הן בעיות רציניות אך אני חושב שאנו יכולים וצריכים להתמודד עימן בצורה טובה. הנשיא אובמה אמר שארה"ב לא צריכה להיות השוטר של העולם, אני חושב שארה"ב צריכה להיות משכינת השלום של העולם, אף אחד לא יכול לעשות זאת במקומכם. הכוחות המשוריינים שלכם פזורים ברחבי העולם בשביל לשמור על שלומו. אתם לחמתם למען שלום וחירות יותר מכל דבר אחר. כאן, באיזור המורכב הזה הרגשנו זאת מאוד, ולכן התודות מגיעות מעומק ליבם של אזרחי ישראל".

לאחר מכן המשיך הנשיא והתייחס לתהליך השלום בין ישראל לפלסטינאים, חזר ואמר כי אין אלטרנטיבה לפתרון 2 המדינות. כמו כן התייחס הנשיא למאבק בטרור וציין כי יש ליצור חזית משותפת של הכוחות המתונים באיזור שילחמו יחדיו כנגד הטרור.

הייגל מצידו נתן לנשיא פרס הבטחה ברורה והדגיש כי ארה"ב מתכוונת להמשיך ולקחת חלק אקטיבי בנעשה במזרח התיכון ואמר: "סיירתי באיזור המורכב הזה בשבוע האחרון והייתה לי הזדמנות להיפגש עם מספר מנהיגים. אני רואה חשיבות רבה בפגישות אלה כי חשוב לנו להישאר קרובים למתרחש כאן, בכדי לנסות לגשר, לבנות ולהביא שלום, יציבות וביטחון לכולם. אנו מחויבים למטרה זו. הייתה לי ההזדמנות להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו ועם שר הביטחון יעלון. צפיתי גם בתרגיל המרשים המשותף לצבא ארה"ב ולצה"ל- ג'וניפר קוברה, אשר ממשיך להתרחב ולהיות יותר ויותר דינאמי. התרגיל הוא עדות ברורה לסוג שיתוף הפעולה והשותפות בינינו, אותה אנו מחזקים כל הזמן".