
יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ מנחם אליעזר מוזס, תקף במליאת הכנסת את הממשלה בנושא הסקת מסקנות מאירועי ל"ג בעומר.
מוזס אמר כי "בבואי לסכם את אירועי מירון אני יכול לומר משפט אחד: אין בעל בית למירון, ואין רמטכ"ל לאירוע".
"המדינה השקיעה בהכשרת אתר הרשב"י מיליונים רבים. וראינו כולם את הטריבונות החדשות ואת הסדר הציבורי שנשמר היטב לאורך שעות היום. לצערי ברגע האחרון, כשהייתה למשטרת ישראל הזדמנות להראות את פניהם היפות של לובשי המדים, הופיעה קבוצת שוטרים אלימה והראתה לנו את פרצופה. בשעת הקריסה הכניסה המשטרה רוכבי סוסים, פרשים, ושוטרים אלימים על מנת לפנות את הכביש. יש דרכים אחרות לעשות זאת! זו לא הייתה הפגנה, זו היתה נהירה של המון אדם בדרכו הביתה! מדוע היה צורך באלימות השוטרים? מדוע היחס הנוראי?"
מוזס אמר כי משרד התחבורה השקיע כסף רב במעגל התנועה וכי מיום שישי עד יום ראשון בערב התנועה זרמה שם בצורה נפלאה. "מהשעה 17:00 עד 21:00 יצאו מהציון כ – 30000 ועלו על האוטובוסים, בסדר ובשקט. אך ברגע שירדה החשיכה, כשירדו עוד 40000 איש בבת אחת, בחושך, ללא תאורה, ללא הכוונה, הם התפרצו לכביש. הם ניסו בסך הכל להגיע אל החניונים ולעלות על אוטובוסים!"
"ענין התאורה היה לקוי ביותר" אמר ח"כ מוזס "ויש בידנו דיווחים על פציעות מנפילות. במקום להגיע לציון הרשבי, הגיעו אנשים שמעדו, לבית החולים. אין תאורה לא בדרכים מהחניונים אל המושב, וגם בתוך המושב בכביש העולה אל הציון. הדרכים בישוב מירון עצמו, המארח אלפי איש, משובשות לחלוטין. הכביש העובר לאורך המושב, פורק ונחפר באופן חלמאי כמה ימים בלבד לפני לג בעומר, ומשום מה לא השלימו את זיפותו! התוצאה היתה אנשים, נשים וטף, עם עגלות, שנפלו ונפצעו! כך גם ליד שזיפרון. הרסו שם בית בדיוק לפני לג בעומר. השאירו פסולת בניה על הכביש, הדבר היווה מכשול לעוברים ושבים. הביוב גם הוא דורש טיפול שורש. הוא עלה על גדותיו. והמים באזור הציון נותקו על ידי הנהלת המושב בגין חוב מים".
"חובה להפריד את הציון הקדוש מהתלות בישוב מירון! חובה להתנתק מהם. יש להכשיר דרכי גישה חדשות, לחבר את הציון למערכת ביוב אחרת, להתקין מערכות עצמאיות של תאורה, ושאר התשתיות. המועצה האזורית האחראית על הישוב והציון, כשלה לחלוטין בתפקידה".
הרב מוזס תקף את גם החלטת משרד התחבורה. "חודש לפני האירוע, החליטו לתת לנתיבי אקספרס לבצע את ההסעות. הם לא ידעו איך לבצע. הם חסרי ניסיון לחלוטין. במוצאי שבת, מצפת, לא היו מספיק אוטובוסים! וכשהם כבר הגיעו, התנפלו עליהם הנוסעים ומנעו יציאתם מהתחנה".
"אני בטוח" סיכם מוזס "שכולם מעוניינים לקדם את הנושאים. צריך להתכונן ולתקן כבר מעתה כדי ששנה הבאה לא ניתקל שוב בבעיות ובמחדלים כפי שקרה השנה".
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ, הגיב לדברי ח"כ מוזס ואמר כי המשטרה נערכה זמן רב לקראת האירוע. למרות זאת, קרה מה שקרה. לדבריו, הוא ממתין למסקנות המשטרה הבודקת את הכשלים ואת הסיבות להם. "עד שלא יהיו לפני מימצאי הבדיקה, לא אוכל להתייחס עניינית".
בתום הדיון סוכם, שכאשר יתקבלו המימצאים, הם יוצגו על ידי השר ויוסקו מסקנות נדרשות.