מרי מתקרב? מוזסחזקי עזרא

יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ הרב אליעזר מוזס, מתייחס בראיון לערוץ 7 לפסיקת בג"ץ לבטל הבטחת הכנסה לאברכים.

​"אני רואה בחומרה רבה את החלטת בית המשפט שנסחף אחר אווירת העליהום נגד הציבור החרדי. מדינת ישראל מממנת את הסטודנטים פי כמה וכמה מאשר את האברכים, אבל את זה בית המשפט לא יגדיר כחוסר שוויון. כאשר מדובר בחרדים נוטה בית המשפט לשכוח את האפלייה לרעה הנמשכת עשרות שנים כמעט בכל תחום".

"אנחנו מרגישים רדופים. מרגישים את הגזרות בכל בית חרדי", אומר מוזס, "זה נכון שישיבות או מוסדות חרדים לא נסגרים וזאת בשל יהודים טובים בעולם שכל גזירה נותנת להם דחיפה וכוח לעזור עוד יותר לישיבות, אבל זה לא עוזר למשפחה הפרטית".

מוזס הוסיף, "אנחנו זועקים וצועקים ויבוא רגע שאולי יורו לנו גדולי ישראל שאם כך המדינה מתנהלת יש לעשות מרי מסים. אם המדינה לוקחת מאיתנו מסים ונותנת רק למי שלפיד מבין אז אנחנו צריכים לפעול, לא נוכל להילחץ לקיר. נתייעץ עם מועצת גדולי התורה ונשמע את דעתם".

לסיום דבריו תהה "האם גם את ההחלטה לפטור ממע"מ על דירה, ליוצא צבא בלבד, גם יגדיר בית המשפט חוסר שוויון?".