
במהלך דיון היום (שני) בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת, פנה חבר ח"כ מאיר פרוש (יהדות התורה) בשאלה מדוע ראש הממשלה אינו מגנה את הצתת שני בתי הכנסת בסוף השבוע האחרון.
ואכן, כעבור שעה קלה יצאה הודעה מטעם ראש הממשלה בנימין נתניהו המגנה בחריפות את אירועי הצתות בתי הכנסת.
"כל פגיעה בבתי כנסת ובמוסדות דת היא פגיעה בקודש הקודשים של עם ישראל ואסור לנו לעבור על כך בשתיקה. נעשה הכל על מנת להביא את האחראים לכך לדין", אמר ראש הממשלה.
אתמול תקף פרוש את נתניהו שלא טרח לגנות את המעשים הנפשעים מיד עם צאת השבת. "ציפיתי שראש הממשלה יהיה הראשון שיגנה את הצתת בתי הכנסת והתאכזבתי", אמר פרוש. עוד הוסיף כי "מי שמדבר על הצביעות של אירופה בגינוי אירועים אנטישמיים לא יכול כאן בישראל לשתוק ולהתעלם משריפת בתי כנסת".
אלמוני הצית בשבת האחרונה את בית הכנסת הגדול בפתח תקווה, "בית יעקב", שברחוב חובבי ציון. מחקירה ראשונית של המשטרה עולה כי כשבית הכנסת היה ריק ממתפללים, נכנס האלמוני לאולם התפילה, פתח ספרי קודש, שפך נוזל דליק על ארון הקודש ונמלט. לארון הקודש נגרם נזק אך ספרי התורה שבתוכו לא נפגעו.
שעות אחדות קודם לכן הוצת בית כנסת נוסף. קרוואן של חב"ד בתחנת דלק סמוכה למחלף באקה אל-גרבייה בכביש 6, עלה באש וספרי קודש שהיו בתוכו נשרפו. צוותים של כיבוי אש הוזעקו למקום אך הקרוואן נשרף כליל. אנשים שעברו במקום סיפרו שהריחו אדי דלק.