
הכירו את נס"א (ניסויים ובקרת איכות) – הגוף הטכנולוגי המוביל לאיכות אמצעי הלחימה, האחראי על תכנון וביצוע ניסויים ותהליכי הבטחת איכותם של המוצרים בצה"ל.
למעשה, כל אמצעי לחימה, כלי רכב או פטנט שנכנס לשימוש בצבא עובר בנס"א, אם על ידי התאמתו לשימוש הלוחמים או אפילו בבדיקת עמידותו בתנאים קשים.
היחידה הינה בעלת יכולות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם בתחומים רבים, והיא מהווה סמכות מטה מקצועית בתחומי איכות המוצר, אמינותו, המיגון וכו'. "מטרת היחידה היא לבצע ניסויים ולבדוק את אמצעי הלחימה טרם המסירה ללוחמי צה"ל", הסביר בשיחה לאתר צה"ל מפקד נס"א, אל"ם טל אהרון.
"כל מה שנכנס לשימוש עובר דרכנו, ואנחנו בודקים שהכל תקין. ביחידה בוחנים את המפרט הטכני ואת הביצועים, וקובעים סדרת ניסויים בה נבדקת הבטיחות למשתמש וביצוע הייעוד של הכלי, באמצעות בדיקות אקלים והפלות", הוסיף.
לדברי אל"ם אהרון, בשנים האחרונות התעסקה היחידה עם האמצעים המתקדמים ביותר שקיימים בצה"ל, על רובם אי אפשר לפרט. "היינו שותפים בבדיקת כיפת ברזל ושרביט קסמים", חשף. "אנחנו לוקחים חלק גם בפיתוח תחמושות חדשות ובהמון דברים בתחום הרכב הקרבי המשוריין. העיסוק ביחידה הוא תמיד בדברים חדשים, ולכן הוא תמיד מעניין", ציין.
היות והיחידה עוסקת באמצעי לחימה רגישים, מצופה מהם מקצועיות והבנה של המערכות. "האתגר ביחידה הוא לשמור על המתח ולשמור על פרונט טכנולוגי. אנחנו צריכים להמשיך ולהיות בקדמת הטכנולוגיה ולשמר ידע", הסביר אל"ם אהרון. "התרומה שלנו היא בהיבט הבטיחותי – שהלוחמים שייצאו לפעילות מבצעית יידעו שאמצעי הלחימה שלהם ממלא את ייעודו ובטוח לשימוש", הדגיש.
ניקיון החופים של בודקי האמל"ח
לאחרונה הגיעו אנשי היחידה לפעילות סביבתית חשובה - ניקיון רצועת חוף באורך של כ-7 ק"מ. "החוף הינו שמורת טבע. יש פה המון בעלי חיים וזו אחריותנו לשמור על החוף נקי", הסביר אחד המפקדים, רס"ן ניר כהן. "ליום כזה יש תרומה רבה לערכים של החיילים", אמר.
הים סוחף עמו פסולת רבה מחופי הרחצה הסמוכים, דבר אשר מלכלך את הבסיס ויתרה מזאת מהווה סכנה קיומית לחיות ולצמחים השוכנים בו. "היוזמה הייתה של צוות המטווח, שעוסק מדי יום ביומו לא רק בשמירה על בטחון המדינה, אלא גם בשמירה על הסביבה", סיכם אל"ם אהרון.