9 חודשים בלבד. עריקאת
9 חודשים בלבד. עריקאתפלאש 90

חבר הוועד הפועל של אש"ף, סאיב עריקאת, המופקד על המו"מ עם ישראל, מבטא בשיחות סגורות ביקורת נוקבת כלפי מדיניותו הרכה מדי לטעמו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, כלפי ישראל.

אתר "אווראק" פרסם קלטת אודיו, בה נשמע עריקאת זועם על דרך קבלת ההחלטות של אבו מאזן, הרואה ברשות הפלסטינית מעין נחלה פרטית, ואף כאשר הוועד הפועל של אש"ף הצביע ברוב ברור נגד עמדתו ובעד עמדת עריקאת, הוא בחר לדבוק בדרכו ולהתנגד לפי שעה להצטרף לאמנת רומא ולבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג.

עריקאת טען, כי החלטתו של אבו מאזן היא משגה, שכן לו היה עושה כן ניתן היה להגיש תביעות נגד מפקדי צה"ל ורה"מ נתניהו לא היה יכול לנסוע לחו"ל, שכן היה נחשב פושע מלחמה.

עוד נשמע עריקאת מצדד בהתפטרות של אבו מאזן ובהעברת האחריות על שטחי הרשות הפלסטינית לידי ישראל כשלטון כיבוש. "פלסטין אינה עבור תושב פלסטיני אחד הגר בפלסטין, אלא היא שייכת לכל ערבי מוסלמי", אמר עריקאת.

לדבריו, ישראל משפילה בכוונה את אבו מאזן ולא נתנה כלום לצד הפלסטיני, ולכן על הפלסטינים לנקוט עמדות תקיפות יותר. בהקשר זה, מתח עריקאת ביקורת גם עמדת אבו מאזן בנוגע לתיאום הביטחוני עם ישראל.