
חברי הכנסת זהבה גלאון, ניצן הורביץ, דב חנין ודוברי שמאל נוספים החלו היום (חמישי) לבטא התנגדות למבצע הצבאי שמנהלת ישראל ברחבי יהודה ושמרון בעקבות חטיפת שלושת הנערים.
יו"ר מרצ, זהבה גלאון, כתבה בדף הפייסבוק שלה, כי "אני יוצאת עכשיו מפגישה עם ראש הממשלה, שעדכן אותי במאמצים להשבת הנערים החטופים ובפעילות צה"ל בשטחים".
לדבריה, "שוחחנו בלב כבד על מה עובר בימים אלה על משפחות החטופים ואמרתי לו כי הדבר החשוב ביותר הוא השבתם של הנערים הביתה, אבל נדמה שהמבצע של הימים האחרונים הפך למבצע שמטרתו ריסוק ממשלת הפיוס הפלסטינית".
גלאון ציינה, כי "מדיניות של כוח ויותר כוח לא תהיה אף פעם פתרון, אם ראש הממשלה רוצה בהסדר מדיני הוא צריך בתום המבצע להציג יעדים מדיניים, להיפגש עם אבו מאזן ולהתקדם לעבר הסכם שייתן תקווה גם לנו וגם לפלסטינים".
ח"כ ניצן הורביץ (מרצ) כתב בדף הפייסבוק שלו, כי "כולנו רוצים שהנערים ישובו הביתה, ואנחנו מבינים היטב שצריך לפעול בשטח וגם להפעיל כוח כשזה נחוץ כדי לאתר אותם וגם לתפוס את החוטפים, ואני מקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר".
אולם לדבריו, "מה בין זה לבין מה שקורה עכשיו? סגירת מוסדות רווחה, הגבלת סחורות, הריסת בתים... פעולות ראווה? נקמנות? עונש קולקטיבי על מאות אלפי תושבים? ואיך בדיוק זה עוזר בעניין החטופים? זה רק מגביר את המתיחות בשטח, יוצר הסלמה, ומגדיל את הסיכון לקורבנות נוספים - ישראלים ופלסטינים".
ח"כ דב חנין (חד"ש) כתב אף הוא נגד המבצע. "בחסות הדאגה הגוברת לגורל הנערים נתניהו פועל לפירוק הממשלה הפלסטינית ולמעצרים המוניים של פלסטינים בכל רחבי הגדה".
"גם בימים הקשים האלה חייבים להמשיך ולומר שפוליטיקת הכוח של נתניהו מובילה רק להידרדרות נוספת, שאת מעגל הדם והכאב חייבים ויכולים לפרוץ רק באמצעות חתירה אמיתית לשלום ולצדק לשני העמים, שחיוני לסיים את הכיבוש הגובה מחיר אנושי כל-כך נורא", הוסיף חנין.
