יוני שטבון
יוני שטבוןצילום: פלאש 90

יו"ר השדולה למען יהודי צרפת, חבר הכנסת יוני שטבון, אומר לערוץ 7 כי גלי העלייה מצרפת מתגברים ועל מדינת ישראל להיערך להם כראוי, "כל שנה אנחנו רואים הכפלה של מספר העולים מצרפת. השבוע הועברה החלטה לעודד את העלייה הזאת, מדובר בעלייה ציונית עם מנוע אידיאולוגי חזק".

לדבריו העלייה מצרפת נתקלת בקשיים לא מעטים, "יש חסמים רבים בהכרה בדיפלומות ובתארים של העולים מצרפת. יש בעיה של בני נוער שנפלטים ממסגרות חינוך ומסתובבים ברחובות ונגררים לפשע. יש גם אוכלוסייה מבוגרת שעולה בעקבות הבנים וגם אותם צריך להיערך בקליטה נכונה. בניגוד לסטיגמה לא כל עולי צרפת הם עשירים, יש שם גם עליית רווחה, במיוחד מהערים הקטנות וצריכים להתאים להם סל קליטה הולם".

ח"כ שטבון קובע כי במדינת ישראל אין היום אפליה בעלייה בין המגזרים השונים, "אסור לנו לדבר בשפה של מגזרים ולחלק בין עלייה כזאת לאחרת. אנחנו לא בשנות החמישים שאז מי שהיה לו כרטיס אדום, יכול היה להיקלט טוב יותר וכך נוצרו מעמדות שונים בקרב העולים, אנחנו לא שם, כל יהודי שיעלה לארץ זה מבורך ולא משנה לאיזה מגזר הוא שייך".