מתייחדים בצומת גוש עציון
מתייחדים בצומת גוש עציוןצילום: חזקי עזרא

הידיעה על מציאת גופותיהם של שלושת הנערים נפתלי פרנקל, גיל-עד שעאר ואייל יפרח הי"ד, התקבל בזעזוע כבד ברחבי העולם היהודי שהתעטף בצער וביגון קודר על דם בחורי ישראל שנשפך.

אמש פרסמה אגודת ישראל באמריקה הודעה מיוחדת: "אגודת ישראל באמריקה מצטרפת ליהודים ולאנשים מן היישוב ברחבי העולם, בכאב וביגון עם הישמע הבשורה המרה על הרצח האכזרי של שלושת הנערים שנחטפו ביום י"ד בסיון, נפתלי פרנקל, גיל-עד שעאר ואייל יפרח הי"ד.

"מעשה זוועה זה, בסופו של דבר אינו פשע נגד ישראל או יהודים בלבד, אלא זהו פשע נגד האנושות – בשני המובנים של המילה. הוא מעיד על חוסר-אנושיות שפלה ומקוממת עד עומק הנפש, כפי שלא ניתן להעלות על הדעת: חטיפתם של צעירים חפים מכל פשע, וכיבוי פתיל חייהם וגדיעת כל עתידם כלאחר-יד.

"החמאס ושותפיו, ובתוכם הרשות הפלסטינאית, נושאים באחריות עליונה על הרצח השפל, המתוכנן מראש. השנאה וההסתה שאפיינו את הקמפיין להקמתה של מדינה ערבית חדשה לצידה של מדינת ישראל, הם שהניבו את התוצאה המחרידה בדמות גופותיהם הדוממות של הצעירים, יחד עם כל המוות והחורבן שהביא הטרור הערבי במשך כל השנים. יש מי שמאמין כי כל בני- האדם, בעומק ליבם, טובים. החמאס וחבר מרעיו, יחד עם ארגוני טרור אחרים ואומות של נוכלים כגון אירן, מנפצים את האשליה התמימה הזו.

"תקוותנו היא כי אומות העולם החופשי והעומדים בראשן, ישכילו להתעמת עם עובדה כואבת זו ולהבין את המשתמע מכך".