הרב אליקים לבנון
הרב אליקים לבנוןניסים לב

ראש הישיבה באלון מורה ורב המועצה האזורית שומרון, הרב אליקים לבנון, אומר כי יש לגזור גזר דין מוות על רוצחי הנער הערבי.

"לצערנו מתברר והולך כי יהודים הם אשר בצעו את רצח הנער הערבי", כתב הרב  "ההלכה היהודית איננה מרחמת כאשר מדובר ברצח אכזרי. הן אם מדובר ברצח נערים יהודים, והן אם מדובר ברצח של נער ערבי".

"גם בזמן שאין בית דין מוסמך כמו הסנהדרין, בית דין בישראל יכול לגזור מוות על מי שביצע פשע ציבורי. כך במקרה של הרוצחים שחטפו ורצחו את שלושת הנערים – חובה לגזור עליהם גזר דין מות". הרב לבנון התייחס גם לרוצחיו של הנער הערבי "חובה לגזור עליהם גזר דין מות, כדי לקיים: וביערת הרע מקרבך".

השר אורי אריאל (הבית היהודי) אמר היום, "רצח זה רצח. אין לאף אחד זכות בשום מקרה ליטול חייו של אדם חף מפשע שנברא בצלם. על המשטרה למצות את הדין עם הרוצחים ולהכביד את עונשם".

ח"כ איילת שקד מסרה, "רוצחים שרוצחים בדם קר ילדים, נערים, נשים וגברים חפים מפשע צריכים לבלות את שארית חייהם בכלא. איננו יודעים עדיין בוודאות מה יהיו ממצאי החקירה של הנער משועפט; בין אם מדובר רצח על רקע לאומני או בין אם זה פלילי הרי שדינם של רוצחיו צריך להיות שווה לדינו של רוצחה של שלי דדון וליתר הרוצחים המתועבים. מאסר עולם ללא חנינה".