ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח הבוקר (שני) עם חוסין אבו חדיר, אביו של מוחמד אבו חדיר שנרצח בשבוע שעבר.
ראש הממשלה אמר, "אני מבקש להביע את הזעזוע שלי ושל אזרחי ישראל מהרצח המתועב של הבן שלך. פעלנו מיד לאתר את הרוצחים, הם יגיעו למשפט וימוצה איתם הדין. אנו שוללים כל התנהגות אכזרית, ורצח הבן שלך הוא מתועב ואינו יכול להיות מקובל על שום בן אנוש".
שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר הבוקר "הרצח המזעזע של הנער מוחמד אבו חדיר, מעבר להיותו מעשה פשע נתעב בפני עצמו, גם פוגע בבסיס המוסרי של המאבק הצודק על זכותנו לחיות כעם חופשי במדינה יהודית בארץ ישראל".
לדבריו, "גם הזעם המוצדק אצל כל אחת ואחד מאיתנו על רציחתם של נפתלי פרנקל, איל יפרח וגיל-עד שער, כמו גם על הירצחה של שלי דדון, לא יכול להצדיק רצח אחר. הרוצחים צריכים להיענש במלוא חומרת הדין".
מעצרם של חמישה מששת החשודים הוארך אתמול בשמונה ימים ומעצרו של חשוד נוסף הוארך בחמישה ימים.
השישה נעצרו אתמול לפנות בוקר, כמה מהם קטינים - המתגוררים באזור בית שמש, בישוב אדם וירושלים. בחקירתם קשרו עצמם החשודים לאירוע אך לא הודו במעשה עצמו.
במשטרה מעריכים כי החשודים התקשו לעכל את פיגוע החטיפה בגוש עציון ורצחו את הנער כנקמה על רצח נפתלי פרנקל, איל יפרח וגיל-עד שער הי"ד.
במשטרה מציינים כי לא מדובר בהתארגנות של פעילי ימין קיצוני הנתונים למעקב של שרות הביטחון הכללי אלא בהתארגנות שונה שאף הפתיעה חלק מהחוקרים.
