רמיקס. רני רהב
רמיקס. רני רהבצילום: פלאש 90
איש יחצי הציבור רני רהב פרסם אחר הצהריים (שני) מכתב פומבי לעיתונאי עיתון "הארץ", גדעון לוי.

לוי, איש השמאל הקיצוני, יצא במתקפה חריפה על טייסי חיל האוויר הפועלים במבצע "צוק איתן" ברצועת עזה.

''גדעון יקר, אני אוהב אותך באופן אישי ואני חושב שחשוב שיש אדם כמוך בינינו. חשוב שמישהו ירים זעקה מעת לעת. אתה אדם נאור ובאמת מאמין שהעולם יכול לחיות בשלום אבל גדעון יקר מאוד, באמת יקר, הפעם טעית ובגדול", כתב רהב.

לדבריו, טייסי חיל האוויר הם מלח הארץ ובזכותם ישראל לא תכניס כוחות רגליים לעזה ולא תסכן את לוחמי צה''ל. "גדעון, אין ברירה", הדגיש רהב. ''הפעם באמת אנו הצודקים, הפעם באמת הגיע הזמן שתושבי עזה יצאו לרחובות גם אם הם מסכנים את חייהם. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להפוך את ישראל לבוסניה והכל בגלל אנשים קיצוניים שגרים בעזה. נראה אותך יוצא לעזה בעצמך לנסות לעשות משהו עם חיות האדם האלה.

"שנינו יודעים הרי שחי לא תחזור משם ואני הראשון שאצטער על כך וזאת משום שאני באמת אוהב אותך ובטוח שאתה מתכוון לטוב, אבל גדעון הפעם זה הילדים שלך ושלי, הפעם זה הילדים של כולנו. הפעם הם בכוחות ענק של טילים שמתקיפים אותנו והפעם אין ברירה.

רהב קרא לערביי עזה שמעוניינים לקבל הגנה לעבור את הגבול על מנת שישראל לא תחשוש מבית הדין לפשעי מלחמה, ''ונוכל לחסל את הרוצחים המתועבים האלה! גדעון הפעם אין ברירה! אנא תוריד את היד מגיבורי ישראל, מלח הארץ, טייסי חיל האוויר טהורי הלב והנשמה. הם מצילי החיים של עם ישראל! אנא גדעון תתנצל בפניהם, מגיע להם שתעשה את זה וזאת משום שאני מכיר אותך, אתה אדם טוב. אנא גדעון בשם הילדים שלנו כי אין לנו ארץ אחרת''.

בסיום מכתבו לגדעון לוי הוסיף רהב "גדעון, הייתי מצפה ממך לא לכתוב מאמר זה בשעת מלחמה כשכל מדינתנו מותקפת. הייתי מצפה ממך לגנות באותה חריפות את חיות האדם ששולחים מאות טילים על ישראל''.