
חתן פרס ישראל ואיש השמאל הקיצוני, פרופ' זאב שטרנהל השווה היום (חמישי) בין מארין לה פן לבין יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט ושר השיכון אורי אריאל. במענה לשאלת עיתון "הארץ".
"יש מישהו במערכת הפוליטית שמבהיל אותך, שמפחיד אותך?", נשאל שטרנהל והשיב: "תראה, מפחידה אותי הקבוצה הזאת של בנט ואריאל, אני חושב שאלה אנשים מסוכנים מאין כמוהם. אני חושב שליברמן קצת פחות, משום שאין בו את הלהט הדתי.
"הם ואנשי האגף הימני בליכוד אלה אנשים מסוכנים באמת, משום שהם באמת לא מבינים מה זו דמוקרטיה, הם באמת לא מבינים מה זה זכויות האדם, הם באמת שונאים את הערבים שנאה אמיתית, עמוקה, שלא מאפשרת חיים ביחד".
שטרנהל המשיך, "אתה שואל אם יש קווי דמיון בין מארין לה פן בצרפת לבנט - בטח שיש. מבחינות מסוימות היא שמאלנית מסוכנת לעומתו. עכשיו, אם נתניהו היה רוצה להיכנס באמת להיסטוריה, הוא היה צריך לפרק את השותפות עם הימין, לפצל את הליכוד ולהקים ממשלת מרכז בתמיכת השמאל ולא להתבייש להסתמך על הקולות של הערבים".
פרופ' זאב שטרנהל הוא מומחה בעל שם עולמי בפשיזם. בשנת 2008 זכה בפרס ישראל לחקר מדע המדינה. באותה שנה נפצע קל ברגלו מפיצוץ של מטען צינור שהניח יעקב טייטל בפתח ביתו בירושלים.
