
ארגון הטרור האסלאמי אנסאר בית אל-מקדס, הפועל בחצי האי סיני והמזוהה עם דאעש (המדינה האסלאמית) הוציא להורג ארבעה תושבים בדואים מקומיים שהודו במתן מידע למודיעין הישראלי שסייע בפעולות סיכול ממוקד של פעילי הטרור, אשר באחת מהן לפני מספר שבועות חוסלו שלושה פעילים בעת שנסעו ברכב.
הארבעה איבראהים אל-אטרש, ח'אלד בראכ, סייד סולימאן חוסיין ואיסמאעיל סלאמה אל-אסביעאת, סיפרו של שיטות הגיוס של המודיעין הישראלי ודרך הפעלתם. אחדים מהם גויסו בעת ששהו בכלא הישראלי על עבירות שונות ובהן הברחה. אחד גויס באמצעות הפנייה מאחיו לקצין המודיעין הישראלי.
פגישות ההפעלה עם קציני המודיעין הישראלי התקיימו לאורך הגבול, ואלה ביקשו מהסוכנים לאסוף מידע על המוג'אהידין ופעילים קיצונים נוספים, ובכלל זה לעקוב אחר תנועותיהם ולברר את מספרי הטלפון שלהם. כמו כן, הם קיבלו משימה לשים חפץ במכוניות ובבתים של פעילי הטרור.
שניים מהסוכנים קיבלו סכומים מצטברים של כעשרים אלף דולר, וההקצבה העיתית לסוכן עמדה על כאלפיים דולר לאחר שהסוכן נכנס לתלם של דיווחים שוטפים.
ידי הארבעה נקשרו מאחורי גבם ועינם כוסו ובעת שישבו על ברכיהם הוקרא גזן דין המוות נגדם. תשעה פעילי טרור חמושים עמדו מאחוריהם ואחד מהם קרא הודעה כתובה, לפיה קיים איסור חמור לכרות ברית עם היהודים והנוצרים, וכן פסוק מהקוראן המורה על הוצאה להורג כולל בצליבה של העבריינים.
אותו טרוריסט אמר, כי הארבעה הורשעו בפשע של שיתוף פעולה עם המוסד הישראלי ובמסירת מידע על מקום הימצאם של המוג'אהידון. לדבריו, ארגונו חותר לטהר את מדינות המוסלמים מהיהודים ומעוזריהם, בהדגישו כי הם אוהבים את המוות כמו שהיהודים אוהבים את החיים.
לאחר מכן, נטל אחד הטרוריסטים סכין גדולה ושחט בגרונם את הארבעה, ערף את ראשם והניח את ראש כל אחד מהם על הגופה.