
בראיון ליומן ערוץ 7 מבקר חבר הכנסת אלי ישי (ש"ס) את כוונת האוצר לחולל קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה על מנת לממן את עלויות 'צוק איתן' וחיזוק הפריפריה הדרומית.
לדבריו ההחלטה אמנם מבקשת לחזק בציבור את התחושה שנעשה משהו למענו אך כל עוד הסיוע יינתן רק לישובים שבמרחק עד שבעה קילומטרים אין בכך כדי לתת מענה אמיתי שכן יש בכך התעלמות מיישובים רחוקים יותר שספגו גם הם את פגיעתה של המלחמה, ישובים כדוגמת אשקלון אשדוד באר שבע וערים וישובים אחרים.
כיוון שכך סבור חבר הכנסת ישי לא ניתן להסתפק בתקציב קטן שמטרתו עוטף עזה בלבד, אלא להרחיב את מעגל ההוצאות ואת מעגל מקבלי הסיוע.
באשר להתנגדות הנשמעת סביב הקיצוץ המתוכנן מדגיש ישי כי אינו מבקר את עצם מתן הסיוע אלא רק את האופן שבו הוא נעשה. לטעמו קיצוץ רוחבי יפגע בראש ובראשונה בשכבות חלשות ובמעמד הביניים ועל מנת למנוע מציאות שכזו יש למצוא חלופות כפי שהוצע בעבר. להערכתו האוצר יכול למצוא דרכים אחרות למימון הסיוע. בין השאר הוא מזכיר את הגדלת יעד הגירעון. לדבירו גם למהלך שכזה ישנן השלכות על הציבור והאוצר, אך כעת הבחירה היא בין גרוע לגרוע יותר.
כשנשאל מתוקף תפקידו כיו"ר הועדה להגנת העורף כיצד נכון לחזק כעת את עוטף עזה אומר חבר הכנסת ישי כי תפקידו הוא ביקורת ופיקוח על מהלכי הממשלה בתחום זה ומתוקף מבטו כיו"ר הועדה הוא סבור כי יש לחזק את הישובים ומוסדות הציבור במתן הטבות, הקלות והיתרים בבניית ממ"דים ובכך לצמצם את הסכנה לקראת אפשרות של עימות צבאי נוסף בעתיד.
בנוסף הוא מזכיר את החובה להשקיע בכיפת ברזל ובשרביט קסמים הנותן מענה לטווחים קצרים יותר ובולם את יכולת הפגיעה של פצצות מרגמה.
עוד מוסיף ישי ואומר כי לטעמו במידה ויתרחש סבב לחימה נוסף נכון יהיה לבצע בשבוע הראשון את מה שביצע צה"ל בשבוע האחרון ובכך להבהיר "שאיתנו לא מתעסקים", כלשונו.
כשנשאל על התנהלות הקבינט בימי המלחמה קבע חבר הכנסת ישי כי כמי שהיה בעברו חבר קבינט בימי לחימה מדובר בהתנהלות חמורה הפוגעת בחוסן הפנימי של העם. לדבריו מעשים כפי שנעשו על ידי שרי הקבינט לא נעשו במבצעי העבר, "חברי האופוזיציה גילו אחריות יותר מחברי הקואליציה שנולדה בחטא", הוא אומר.
כשנשאל על עמדתו בנושא שילובן של המפלגות החרדיות בממשלה, אולי על חשבון 'יש עתיד' כפי שמציע זאת חבר הכנסת יריב לוין, יו"ר הקואליציה, אומר ישי כי אם תבוא הצעה שכזו באופן רציני ומשמעותי יביע את עמדתו בפני הרבנים ולפיה אין להצטרף לממשלה.
